Foto: Promo/Beogradski festival igre

Završnicu 17. i 18. izdanja Beogradskog festivala igre obeležiće nastup Drezden Frankfurt kompanije, zakazan za 4. i 5. decembar u Operi Madlenianum, saopštili su organizatori ove manifestacije.

Nemački državni ansambl, sa premijerom predstave „Alter ego“, koju potpisuje čuveni koreograf Jakopo Godani, trebalo je da gostuje u Beogradu još u aprilu prošle godine, međutim zbog pandemije koronavirusa ovo gostovanje je više puta pomerano, podsećaju organizatori Beogradskog festivala igre.

S obzirom na brojna odlaganja organizatori su dogovorili dva izvođenja Drezden Frankfurt kompanije kako bi izašli u susret publici koja već dugo čuva ulaznice za nastup Godanijeve trupe. I prvo zvođenje, zakazano za 4. decembar rezervisano je za one koji su još krajem 2019. ili početkom prošle godine kupili karte za nastup koji je tada trebalo da se desi u Sava centru, dok i za drugi, 5. decembra vlada ogromno interesovanje.

Foto: Promo/Beogradski festival igre

Podsetimo, Jakopu Godaniju je prošle godine u Narodnom muzeju uručena Nagrada „Jovan Ćirilov“ za korak dalje, koja mu je pripala za nastup njegove trupe na 17. Beogradskom festivalu igre i triptih radova „Uzvišeni izazov“, „Odjeci neumorne duše“, „Jedinstvena reakcija“.

Bonus video:

Otvaranje jesenjeg dela Beogradskog festivala igre

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar