Drama o ženama, muškarcima, stvarnosti, mašti: Predstava „64“ u Rijeci

Kultura 08. maj. 202210:50
Podeli:
Predstava 64
Hana Selimović i Miloš Timotijević, Generalna proba predstave 64 u Ateljeu 212. Foto: Boško Đorđević

Predstava "64" Ateljea 212 biće izvedena večeras na 27. Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci, saopštio je ovaj beogradski teatar.

Komad Tene Štivičić u režiji Alise Stojanović biće odigran u Rijeci samo dan nakon što je na istom, 27. Međunarodnom festivalu malih scena izvedena predstava „Moj muž“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Ova drama, koja razotkriva intimu savremenog bračnog para ophrvanog teretom očekivanja, kako ličnih, tako i onih nametnutih od strane društva, nedavno je izvedena na još jednom hrvatskom pozorišnom festivalu. Krajem aprila komad „64“ odigran je na 32. Festivalu hrvatske drame „Marulićevi dani“ u Splitu, na kojem je ovenčan i sa dve nagrade: Tena Štivičić je dobila priznanje Marul za savremeni dramski tekst, a publika ga je proglasila za najbolju predstavu.

Komad, koji je premijerno izveden u aprilu 2021, na prvom festivalu na kojem je gostovao - 26. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu u Užicu dobio je četiri nagrade "Ardalion" kao i priznanje publike.

U ovoj drami o ženama i muškarcima, deci i roditeljima, o stvarnosti i mašti igraju Hana Selimović, Miloš Timotijević, Jelena Đokić, Vladica Milosavljević, Branislav Zeremski, Ivan Jevtović...

Bonus video: Gorica Popović i Branislav Zeremski za Nova.rs

 

 

Komentari

Vaš komentar