Foto: Arhiva

Đorđe Balašević je bio jedan od najtalentovanijih umetnika koji su se rodili i radili na ovim prostorima, kaže za Nova.rs bubnjar Dragoljub Đuričić nakon vesti o smrti legendarnog kantautora u 68. godini.

– Takav talenat! Ne samo da je pisao divne tekstove i muziku, već kakav je samo bio imitator. Kakav je napravio pevački stil – priseća se muzičar Dragoljub Đuričić.

Bubnjar je sa Đorđem Balaševićem radio, kako se seća, dve-tri godine. Osim što je postao član pratećeg benda Balaševića i koncertirao sa njim, radio je i u studiju sa novosadskim kantautorom. Svirao je bubnjeve na njegovom albumu „Jedan od onih života“.

– Moram reći da mi je to vreme ostalo u tako divnom sećanju. Tako sam puno naučio od njega o svemu, a naročito o dramaturgiji muzike kada se ona izvodi uživo. Tu je bio nenadmašan – ocenjuje naš sagovornik.

Dragoljub Đuričić ističe i kako je Đorđe Balašević jedan od retkih ljudi koji je doživeo emotivni vrhunac u ljubavi.

– Niko od nas nije to doživeo. Svi smo mi tražili ljubav uzvratno, ali ne i Balašević. Njemu je, prosto, dovoljno bilo da samo on voli. To su neke emotivne slobode koje su iznad ljubavi i mislim da nam je zahvaljujući tome ostavio toliko pesama i takvih divnih numera – smatra muzičar.

Na kraju Dragoljub Đuričić ističe da je „katastrofalno što je Đorđe Balašević otišao“, ali dodaje da je „ostavio blago“:

– Generacije će slušati to blago i samim tim on neće tako lako nestati. Njegove pesme će živeti zauvek, ne mogu da nestanu. Đorđe Balašević je iznad smrti.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar