Foto: Arhiva

Ta vest me užasno pogodila. Nemam reči jednostavno. Postoje neke smrti koje su apsurdne i nemoguće i ne možeš se pomiriti sa njima. Osećam se isto kao kada je Arsen umro, rekao je za Nova.rs glumac Rade Šerbedžija povodom smrti čuvenog kantautora Đorđa Balaševića.

– Bio je velik, veličanstven pesnik. Božanstven pesnik, koji nije samo pevao svoje pesme, nego je i pisao poeziju i knjige. Bio je mudrac. I uz sve to bio je veliki čovek. Hrabar kada je trebalo biti hrabar. Rekao je NE ratu. Rekao je NE nasilju, i ovome treba odati svako priznanje i čast – uspeo je da prokomentariše slavni glumac.

U Balaševićevom filmskom prvencu „Kao rani mraz“, za koji je napisao scenario i režirao ga, Šerbedžija je glumio starog Vasu Ladačkog.

Đorđe Balašević premio je danas u 68. godini na Infektivnoj klinici u Novom Sadu od, kako je nezvanično rečeno našem portalu, posledica bolesti izazvane koronavirusom.

Gostujući pre nekoliko godina u emisiji Ivana Ivanovića, Šerbedžija je Balaševića, uz osmeh, nazvao „fantastičnim momkom“, spremajući se da se sretne sa njim u Novom Sadu.

„To jedno samo čudo. Jedno od najvećih emotivnih čuda u ovoj zemlji, kojeg ja obožavam“, rekao je Šerbedžija.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare