Foto:Ivan Dinić/Nova S

Dodelu 33. Evropskih filmskih nagrada, zakazanu za 12. decembar od 20 sati, moći će da prati i publika iz Srbije uživo na sajtu "Slobodne zone", saopštili su organizatori. Za nagradu EFA za najboljeg glumca nominovan je i Goran Bogdan za ulogu u filmu “Otac” Srdana Golubovića.

Prestižna filmska manifestacija, evropski pandan Oskaru, ove godine održava se virtualno od 8. do 12. decembra, kroz seriju mini događaja koje publika takođe može da prati na sajtu „Slobodne zone“, a ceremonija će biti emitovana iz sedišta EFA u Berlinu.

Za EFA nagradu za najboljeg evropskog glumca je, između ostalih, nominovan i Goran Bogdan za ulogu u filmu „Otac“ Srdana Golubovića, a to ostvarenje takođe je bilo u nominaciji za najbolji dugometražni evropski film. Veliki broj nominovanih filmova bio je u selekciji ovogodišnjeg festivala „Slobodna zona“, kao što su filmovi „Undine“, „Akasa moj dom“, „Mala devojčica“, „Martin Eden“, „Gagarin“, navode organizatori ovog festivala.

Goran Bogdan u filmu „Otac“ Promo/Maja Medić

Kompletna lista nominacija može se pogledati na zvaničnom sajtu EFA.

Evropska filmska akademija osnovana je 1988. godine i danas objedinjuje više od 3.800 evropskih filmskih profesionalaca sa zajedničkim ciljem promovisanja evropske filmske kulture. Ceremonija odaje počast postignućima evropske kinematografije u glavnim EFA kategorijama (najbolji u Evropi: igrani, dokumentarni i kratki film, najbolja evropska komedija, animirani film, otkriće godine, reditelj, glumica, glumac i scenarista, kao i nagrada za inovativno pripovedanje priče u filmu).

Dodele EFA nagrada obično se održavaju u Berlinu svake druge godine, a proslavljaju se u gradovima širom Evrope. Međutim, zbog epidemije kovida, dodela će biti realizovana onlajn u Berlinu, a nagrade će biti dodeljene u Rejkjaviku na Islandu 2022. godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar