Ivan Ikić i Slobodan Šijan Foto:Vesna Lalić/Nova.r/Goran Srdanov/Nova.rs

Autorska diskusija reditelja Slobodana Šijana i Ivana Ikića, koja je trebalo da se održi u četvrtak, 1. decembra u 19 časova u Dvorani kulturnog centra Beograda u okviru programa 28. Festivala autorskog filma, odložena je, saopštili su organizatori FAF-a.

Razgovor dva filmska autora, Šijana i Ikića biće održan tokom decembra o čemu će javnost, kako preciziraju iz FAF-a, biti blagovremeno obaveštena.

Diskusija, koja je trebalo da bude održana 1. decembra, inspirisana je čuvenim dijalogom koji je Fransoa Trifo vodio s Alfredom Hičkokom pre više od pola veka, ukazavši njime na značaj dubinskih autorskih polemika. No, Šijan i Ikić kazivaće o ideologiji i slojevitosti filmskog jezika, o društvenim, kulturološkim i kinematografskim pitanjima tokom narednog meseca.

Razgovor sineasta, u kojem se pravi spoj reditelja mlađe i starije generacije, ustanovljen je prošle godine na FAF-u. I 2021. godine stavove su „ukrstili“ Srdan Golubović, predsednik Saveta festivala i reditelj, i Goran Marković, a taj razgovor će biti objavljen i kao dvojezična publikacija.

Bonus video: Otvaranje Festivala autorskog filma

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar