Dina Jashari, Dodela nagrada zadužbine Milan Mladenović Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Imala sam dve-tri mini turneje na Balkanu i primetila sam da pored Makedonije, najveću publiku imam baš ovde, kaže dobitnica Nagrade Milan Mladenović Dina Jašari za Nova.rs.

Balkanska Bili Eliš, Dina Jashari, ovogodišnja je pobednica konkursa za nagradu Zadužbine „Milan Mladenović“. Njena pesma “Doma” osvojila je najviše glasova stručnog žirija, a nagrada je u sredu dodeljena u prostoru Dorćol Platza.

– Ja sam još iznenađena – kaže uzbuđeno Dina Jashari za Nova.rs neposredno nakon što ju je prošlogodišnja lauleratkinja Ana Ćurčin proglasila kao novu pobednicu konkursa za nagradu Milan Mladenović u Dorćol Platzu.

– Stavila sam svoja očekivanja na nulu da budem iznenađena ako se desi i sad sam presrećna – dodaje iskreno mlada pevačica iz Skoplja.

Nagrada koju je dobila Dina Jashari, po četvrti put dodeljuje Zadužbina Milan Mladenović, koja je osnovana prema nalogu koji je u svom testamentu ostavila Milanova majka Danica Mladenović. Nagrada se dodeljuje svake godine na dan Milanovog rođenja, 21. septembra, i sastoji se od povelje i novčanog iznosa od 3.000 evra.

Ana Ćurčin i Dina Jashari, Dodela nagrada zadužbine Milan Mladenović Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

– Prvo imam snimanje za emisiju Zorana Kesića, kod koga sam već jednom bila, ali sad ćemo uraditi nešto malo drugačije – kaže nam Dina dok nam priča šta je sledeće očekuje ovih dana u Beogradu.

Dina je umetnica iz Severne Makedonije, iskrena i prirodna, koja ulaže srce i um u pisanje svojih pesama. Sanjive harmonije, emotivni tekstovi, moderni i sveži ritmovi elementi su koji se ističu u njenoj muzici. Ona je i producent svojih pesama, a radi i sa svojim koproducentom Dragim Ivanovim, koji je ujedno i snimatelj, miks i master inženjer njene muzike. Njen muzički žanr bi bio pop, dream pop, neo-soul, džez. Do sada ima četiri singla: „Posledna minuta“, „Zborovi“, „Boi“, „Kopneži“ i EP „Doma“. Dina je sa pesmom „Boi“ bila nominovana i osvojila drugo mesto za nagradu „Milan Mladenović“, 2021.

Ove godine je dva puta nastupala u Beogradu, u KC Gradu letos i u Domu omladine u martu, kao predgrupa Elementalu.

– U Beogradu mi je kao kod kuće, tako da jedva čekam novi koncert – iskrena je mlada pevačica.

Svoju muziku svira uživo sa svojim bendom ( Luka Tošev – gitara, Simeon Angelovski – bas, Dragan Teodosiev – bubnjevi, Stefan Aleksovski – klavir, Rebeka Vlaisavljević – prateći vokal) i kao elektronski duo sa svojim gitaristom Luka Tošev i laptop.

– Imala sam dve-tri mini turneje na Balkanu i primetila sam da pored Makedonije, najveću publiku imam baš ovde. Nadam se da će to da potraje i da će mi ova nagrada pomoći da još više ljudi čuje moju muziku – kaže vesela Skopljanka koja sprema vinilno izdanje sa svojim pesmama.

– Nadam se da će izaći do kraja godine ili početkom 2023. Ja sam sama izdavač te ploče i verovatno će nakon toga biti promocija i nova turneja po regionu.

Dina voli dosta toga od nove regionalne muzike i druži se sa kolegama sa scene.

– Svi finalisti konkursa su sjajni, ja sam veliki fan Nataleé, Luke Rajića, Ljubičica, Porto Morto… Da ne nabrajam sve, svi su dobri. Sviđa mi se što ima puno nove muzike, pevača i bendova i što možemo na ovaj način da se upoznajemo i družimo – zaključuje veselo mlada pevačica.

Bonus video: 24 minuta Muzička gošća Dina Jashari

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare