Denis Muric Zlatni decko
Denis Murić Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Velika nada domaćeg glumišta, dečko koji obećava, za glavnu fulogu u ostvarenju „Zlatni dečko“ inspiraciju je crpio iz sopstvenog iskustva jer je i sam nekada igrao fudbal i ubeđen je da će mu ova rola pomoći da dospe na viši nivo u svojoj profesiji.

Imam osećaj da je ovo uloga koja me je čekala da sazrim i životno i glumački i želeo sam da je osvojim sa svih strana, kaže za Nova.rs Denis Murić koji igra naslovnu ulogu u filmu „Zlatni dečko“ reditelja Ognjena Jankovića, čija je premijera zakazana za večeras u u Kombank dvorani i bioskopu Cineplexx Galerija.

To je priča o Denisu Markoviću, mladom, vanserijski talentovanom fudbaleru problematičnog temperamenta, koji koji zbog svog dara postaje meta različitih interesa. Ovaj film je, kako su najavili autori, priča o tome gde vas sve može ili ne može odvesti talenat, i o drugoj šansi…

– Ova uloga mi je bila mnogo bitna jer definiše period odrastanja kroz koji svi prolazimo. I ja sam kao moj junak prolazio kroz neke slične situacije i stvarno sam mnogo naučio kroz ovu ulogu. Nekako sam se ceo život bavio fudbalom i znam taj milje. Uvek su mi fudbaleri delovali kao neka roba za pravljenje para, uopšte ih nisam gledao kao ljude koji imaju svoj život, svoje muke. Vremenom, povukao sam paralelu sa onim čime se danas bavim. Glumac kada igra predstavu to mu je posao, kao što je fudbaleru da igra utakmicu, i sve ono što se dešava iza, što ga kidaju, čerupaju, ne daju mu da diše to je nešto sasvim drugo. Uspeh je opstati i ostati svoj u tim uslovima i naći svoj put – dodaje Murić (23), koji je rodom iz Zvečana.

Denis Muric Zlatni decko
Denis Murić Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Prvu ulogu je dobio u ostvarenju „Enklava“, nakon jednog fudbalskog treninga. U orbitu ga je potom izbacila glavna uloga u filmu „Ničije dete“, kada je je definitivno postao „zlatni dečko“ sedme umetnosti.

– Nikada mi ni na kraj pameti nije bilo da se bavim glumom. Ali od prvog kadra u „Enklavi“ imao sam osećaj da je to ono pravo za mene. Ipak, ni posle toga nisam razmišljao da ću da upišem studije glume, ali i to se dogodilo i sada sam iskreno posvećen ovom pozivu – priča nam Denis, koji je studirao glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu u klasi Biljane Mašić.

Na pitanje u čemu je čarolija glume, kaže da ne zna, i da ne želi da zna.

– Verovatno je u pitanju to neko zajedništvo, sinergija u radu, to je nešto gde sam video da mogu da iskoristim neke svoje potencijale i prija mi. Zanimljivo mi je što je uvek različito, i to me podiže, tera da budem sve bolji. Do sada je išlo dobro, a ova uloga će me popeti na jedan drugi nivo.

Prošle godine je debitovao u pozorištu. Bilo je to u Ateljeu 212 u predstavi „64“ Tene Štivičić i režiji Alise Stojanović.

– To je mala uloga koja mi je mnogo značila. Profesorka Alisa mi je otkrila proces stvaranja predstave, rad sa drugim glumcima, sve. „Atelje“ je pravi primer pozorišta, baš kako sam zamišljao da treba da izgleda jedan teatar. Imaju odličan tretman prema glumcima, na ljudskom nivou, i to mi je neverovatno iskustvo – objašnjava Denis Murić kojeg već 15. januara očekuje premijera komada „Alisa u zemlji strahova“ reditelja Aleksandra Popovskog u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Denis Muric Zlatni decko
Denis Murić Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Iako su njegovi bližnji, roditelji i stariji brat i sestra, u početku bili zbunjeni što u porodici imaju glumca, sada su se, kakao kaže, navikli na to.

– Tata je jednom rekao da sam talentovan na njega, i to su svi prihvatili, iako nema nikakvih osnova za to – nasmejao nas je Denis, koji na premijeru „Zlatnog dečka“ stiže iz Kosovske Mitrovice gde je proveo Božićne praznike.

Mladi glumac ostvario je niz zapaženih uloga u ostvarenjima „Agape“, „Toma“, serijama „Ubice mog oca“, „Grupa“, „Močvara“, „12 reči“… Gledaćemo ga tek u filmovima „Žal“, „Budi Bog sa nama“.

– U februaru me očekuje snimanje diplomskog filma Luke Mihailovića „Indigo kristal“, potom i rad na novoj seriji – otkriva nam Murić i ističe da je ostao isti onaj dečko s početka karijere.

U ostvarenju „Zlatni dečko“ čiji scenario potpisuju reditelj Ognjen Janković, Aleksa i Vuk Ršumović pored Denisa Murića igraju Andrija Kuzmanović, Igor Benčina, Petar Strugar, Ljubomir Bulajić, Jovana Gavrilović, Alisa Radaković, Vladimir Kovačević, Tihomir Stanić, Strahinja Blažić…

Film će se od 13. januara naći u redovnoj bioskopskoj distribuciji širom zemlje.

Bonus video: Jonathan English: Cela Amerika će videti film sniman u Srbiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar