Ognjen Janković Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

"Glavna tema je nedostatak ljubavi i otuđenost. Tada se postavlja pitanje kako nadomešćuješ nedostatak ljubavi – jeftinom i lakom zabavom, konzumiranjem narkotika, bekstvom u neku sitnu, klinačku imaginaciju koja ti na kraju ili dođe glave ili se jedva iščupaš", kaže za Nova.rs reditelj Ognjen Janković, uoči premijere svog filmskog prvenca, koja je zakazana za 11. januar.

Foto:Promo

Prva ovogodišnja premijera domaćeg filma biće 11. januara u Beogradu. U pitanju je rediteljski prvenac Ognjena Jankovića „Zlatni dečko“.  Ovo ostvarenje prati priču o Denisu Markoviću, mladom talentovanom fudbaleru, problematičnog temperamenta, koji od rane mladosti, zbog svog talenta, postaje meta različitih interesa.

Reditelj, koga smo do sada znali kao jednog od frontmena grupe „Beogradski sindikat“, Ognjen Janković kaže za Nova. rs:

– Svet fudbala i novca smo namerno odabrali da bude okvir u kojem se događa naša tema jer priča o Zlatnom dečku je priča o talentovanim ljudima – pitanje da li je talenat prokletstvo ili dar od Boga. Kada smo razgovarali Vuk Ršumović i ja, šta nam je žanrovski ovaj film, rekao mi je: „To je film o odrastanju“. Ovde pratimo taj prelomni trenutak jednog mladog bića.
Glavna tema je nedostatak ljubavi i otuđenost. Ta mašina melje i mladi ljudi gube osećaj pripadnosti, postaju otuđeni od samih sebe. Tada se postavlja pitanje kako nadomešćuješ nedostatak ljubavi – jeftinom i lakom zabavom, konzumiranjem narkotika, bekstvom u neku sitnu, klinačku imaginaciju koja ti na kraju ili dođe glave ili se jedva iščupaš.

Scenario su pisali: Janković, Vuk Ršumović i Aleksa Ršumović, mladog fudbalera glumi Denis Murić, a pored njega igraju:  Andrija Kuzmanović, Igor Benčina, Petar Strugar, Ljubomir Bulajić, Jovana Gavrilović, Alisa Radaković, Vladimir Kovačević, Tihomir Stanić i Strahinja Blažić.

Bonus video: Alessandro Egger – Kako sam postao deo filma „House of Gucci“?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar