Aleksandar Madžar
Foto: Belkisa Abdulović/Promo/BEMUS

Beogradske muzičke svečanosti, 53. po redu, večeras će zvanično biti zatvorene izvođenjem prve srpske opere za decu "Dečja soba" u Malom pozorištu "Duško Radović", ali sutra će naš slavni pijanista Aleksandar Madžar održati koncert u okviru "Bemusa na bis", saopštili su organizatori.

Za zvanični kraj Bemusa, koji su otvorili Nemanja Radulović i Beogradska filharmonija, reprizno će večeras od 20 sati biti izvedenaDečja soba„, opera za decu kompozitora Milenka Živkovića po tekstu Desanke Maksimović. Podsetimo, to je prva dečja opera koja je u klasičnoj operskoj formi napisana u Srbiji, i izvedena februara 1941. godine. 

Za sutra, 14. novembra u 20 sati zakazan je „Bemus na bis“, kada će naš proslavljeni pijanista Aleksandar Madžar u Kolarčevoj zadužbini održati drugi u nizu nastupa u osmodelnom serijalu koncerata posvećenih Betovenovim sonatama. Na programu će biti Betovenova Sonata za klavir op. 49 br. 1 i 2, op. 7, op. 111.

Na koncertu održanom 10. novembra Madžar je oduševio mnogobrojnu publiku Bemusa, o čemu je Nova.rs već pisala.

Aleksandar Madžar smatra se jednim od najboljih pijanista na svetu. Tokom karijere održao je brojne resitale u Evropi, Americi i Aziji, među kojima su i koncerti u Berlinu, Parizu, Londonu, Briselu, Firenci, Amsterdamu, Beogradu, Hagu, Milanu, Hamburgu, Pragu, Bostonu… Išao je na turneje po Japanu, Kini, Americi, Kolumbiji, a učestvovao je i na brojnim svetskim festivalima.

Bonus video:

Otvaranje Bemusa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar