Dara Džokić u predstavi "Rolerkoster" Foto: Promo/Atelje 212

Dramska umetnica Dara Džokić ovenčana je nagradom "Milosav Buca Mirković" za najuspešnije glumačko ostvarenje na festivalu "Nušićevi dani" u Smederevu, saopštio je Atelje 212.

Svečanim programom dodele festivalskih nagrada u Centru za kulturu Smederevo preksinoć je zatvoren 39. Pozorišni festival „Nušićevi dani“, koji se odvijao pod sloganom „Priče naše, priče nasušne“.
Nagrada za najuspešnije glumačko ostvarenje na festivalu po oceni stručnog žirija, koja nosi ime Milosava Buce Mirkovića, esejiste, pozorišnog i književnog kritičara, pesnika i publiciste, dugogodišnjeg saradnika festivala „Nušićevi dani“ dodeljena je Dari Džokić za ulogu Ljiljane u predstavi „Rolerkoster“ Ateljea 212, po tekstu Jelene Кajgo i režiji Milice Кralj.
Stručni žiri za dodelu nagrade za najbolju predstavu i nagrade „Milosav Buca Mirković“ za najuspešnije glumačko ostvarenje na festivalu ove godine radio je u sastavu: Isidora Minić, dramska umetnica, ujedno i predsednik žirija, i dramski umetnici Slobodan Boda Ninković i Milorad Miki Damjanović.
Plakete sa likom Branislava Nušića za najbolje glumačko ostvarenje večeri, po oceni publike, dobili su Timea Filep za ulogu Ane Кarenjine u predstavi „Ana Кarenjina“ Novosadskog pozorišta Ujvideki Szinhaz, Igor Greksa za ulogu Tošice u predstavi „Izbiračica“ Narodnog pozorišta Subotica, ponovo Dara Džokić za ulogu Ljiljane u predstavi „Rolerkoster“ Ateljea 212, Olga Odanović za ulogu Meropije Davidovne Murzavecke u predstavi „Vuci i ovce“ Narodnog pozorišta u Beogradu i Luka Grbić za ulogu Šekspira u predstavi „Zaljubljeni Šekspir“ Beogradskog dramskog pozorišta.
Bonus video: Ovacije za „Rolerkoster“ u Ateljeu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar