Milica Kralj
Milica Kralj Foto: Ivan Dinić/Nova.rs

Posle dosta vremena sam radila u teatru koje je uticalo na to da se zaljubim u pozorište, i još sabiram utiske. Jer, moje emocije su, po tom pitanju, veoma burne, kaže za Nova.rs Milica Kralj, rediteljka predstave „Rolekoster“ po teksu Jelene Kajgo koja je sinoć premijerno izvedena u Ateljeu 212.

U krcatom pozorištu, nakon nadahnute igre glumačkog ansambla, akteri i autori su nagrađeni stajaćim ovacijama a glumci su čak četiri puta izvođeni na bis.

Ova duhovito napisana priča koja boli, slika je savremenog sveta a dešifruje se kroz sukob dve generacije koje pokušavaju da ga razumeju i da se u njemu snađu. Iz pera Kajgo, otuđenje i usamljenost, kao dijagnoza vremena u kojem živimo, otkrivaju na koje kompromise pristajemo i gde su njegove granice.

– Ono što je najvažnije jeste da smo uradili predstavu koju će glumci voleti da igraju a publika ju je jako dobro primila i na pretpremijeri i premijeri, i to sam smatrala svojim osnovnim zadatkom. Pre svega, neodoljivo duhovito je napisana tragedija savremenog čoveka koji pokušava da se nađe u ovom svetu, koji je sve više operisan od emocije, empatije, nekih bazičnih osećanja bez kojih život čoveka nema nekog posebnog smisla.

Katarina Marković i Dara Džokić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Sjajan glumački ansambl predvodila je maestralna Dara Džokić, a pratili su je, rame uz rame, Кatarina Marković, Milica Miihajlović, Jelena Petrović, Vladislav Mihailović, Petar Mihailović, mala i talentovana Simona Beljac.

A posebno je mladi Teodor Vinčić blistao u ulozi robota Šili, student u klasi naše sagovornice na Akademiji umetnosti, koji je dobio ovacije na otvorenoj sceni.

Dara Džokić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

– Lično mi je drago i zbog njega, koji je izuzetno darovit i nadam se da će mu se mnoga vrata otvoriti nakon ove uloge koja je izuzetno teška i mogla je da utiče na kvalitet cele predstave. Ona je kičma ovog komada jer roboti postaju sve češće nalik ljudima koji, pak, sve više gube neke svoje osobine. Zato sam srećna što je imao ovacije i pokupio simpatije publike – rekla je Milica Kralj(ica) koju je klasa studenata nakon premijere izgrlila uz skandiranje.

Naredna izvođenja predstave „Rolerkoster“ su 27. marta i 12, 18. i 30. aprila.

Bonus video: Balkan Bordello – najava predstava u Njujorku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar