Anđelka Prpić, Milena Predić i Danica Maksimović Foto: Nova.rs

Uf, teško nam je. Mi smo znali da je u teškom stanju ali nadali smo se da će se iščupa. I, neka mu je s anđelima duša. Sad će biti sa svojim Vlastom sa kojim je najviše drugovao i voleo se. Stala mi je knedla u grlu i da sad ne bih plakala… - rekla je Danica Maksimović o Lanetu Gutoviću na današnjoj konferenciji za medije povodom filma "Jedini izlaz" na 56. Filmskim susretima u Nišu.

Poznata glumica je opisala njihovu saradnju

– Radila sam sa njim. On je jedno spadalo bio. Ako ne slušate i ne gledate u njega kao u Boga dok priča viceve i kojekakve dogodovštine, posebno lascivne, to je voleo posebno pred ženskinjama da radi, ako mu ne pridajete pažnju, on je jako ljut. Ja se za predstavu spremam pola sata, sat najmanje, a on koji dolazi kaže mi šta se toliko šminkaš, a ja mu objašnjavam da je to meni koncentracija. A on dođe pet minuta pred predstavu i neće da obuče kostim, i onda ga ja ucenjujem da neću da igram dok ga ne obuče. Tako smo se šalili i lepo radili. Divan je bio kao kolega, imao je svoje bubice, i to svi znamo i to smo mu tolerisali – zaključila je Maksimović.

Anđelka Prpić je novinare zamolila da Lanetu posvete aplauz, koji se istog trenutka prolomio salom.

– On je tolika veličina da je to gubitak ne samo za našu profesiju nego za celu naciju i šire. Odrasla sam na Pustolovu, i svim njegovim drugim ulogama. Obožavala sam da gledam njegove kabaree po više puta, i sigurna sam da će ostati rupa koja će biti nenadoknadiva – kratko je rekla Prpić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare