Svetlana Bojković Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Medijska scena je vrlo loša, zato što su samo režimski mediji dostupni širom Srbije, tako da je najveći broj ljudi u zemlji neobavešten o realnim problemima koji postoje u velikom broju, kaže u intervjuu za "Danas" glumica Svetlana Ceca Bojković.

„Govorim o TV programima, koji su najmoćniji. Što se štampe tiče, mali je broj novina koje objavljuju kritičke stavove, a te novine širom Srbije se veoma slabo prodaju, pošto se narod masovno oslanja na ono što mu režim servira preko svojih televizijskih kanala. Tu su i prorežimski tabloidi sa bombastičnim naslovima, lažima i blaćenjem neistomišljenika“, dodaje Ceca Bojković komentarišući medijsku scenu za „Danas“.

Na pitanje da prokomentariše masovnu histeriju koju svakodnevno stvara predsednik Srbije, Ceca Bojković kaže da to ide ne ide u prilog nikome ko normalno razmišlja.

„Možda onaj ko je širi ima nameru da kod naroda stvori strah i paniku, kako bi na kraju odigrao ulogu spasitelja uz ogromnu zahvalnost i aplauze preplašenih ljudi.“

Ona dodaje da ne može biti izdajnik i neprijatelj države neko ko se bori za život u čistoj prirodi.

„To što se kritički stavovi ne shvataju kao nešto što bi moglo da nam svima donese boljitak, ukoliko bi se razmotrili i usvojili, samo govori o autizmu i bahatosti vlasti.“

Simbolično, poslednja epizoda „Boljeg života“ emitovana je istog dana kada je Slovenija proglasila otcepljenje od SFRJ.

„Sa poslednjom klapom „Boljeg života“ završen je bolji život u svakom smislu te reči. U krvi se raspala zemlja u kojoj smo svi mi, učesnici serije, bili rođeni i u njoj do tada živeli“, zaključuje naša proslavljena glumica.

Bonus video: Svetlana Ceca Bojković o Žarku Lauševiću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare