Nagrada za ličnost godine nedeljnika NIN, uručena je Svetlani Ceci Bojković danas na svečanosti u velikoj sali Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Nagrada za ličnost godine ustanovljena je 2015. godine. Pre nego što je ova nagrada za 2021. uručena slavnoj glumici Svetlani Ceci Bojković, govorila je prošlogodišnja dobitnica Dr Lejla Ćeranić, o tome kakva je bila prošla godina i kroz šta su sve prošli ona i njene kolege.

– Prošao je jedan težak i turbulentan period u kojem smo svi sazreli, nosimo odrežene ožijlke, ali tako je valjda u svakoj borbi i svakom ratu. Ja se nadam da smo svi sada došli do nekog zaključka – rekla prošlogodišnja dobitnica nagrade.

Svetlana Ceca Bojković Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Nakon bogato izmontiranog snimka sa ulogama Cece Bojković i čitanja njene biografije, naša slavna glumica je primila nagradu uz veliki aplauz prisutnih u sali JDP-a.

– Dragi prijatelji, za mene je velika čast priznanje koje mi je dodelio ugledni nedeljnik NIN. Iskreno me raduje što se ova nagrada odnosi na onu, do sada skriveniju stranu moje ličnosti, koju su ljudi na moju veliku radost prepoznali. I ne samo to, znam da sam mnogim ljudima dala podršku da se otvoreno bore za svoje mišljenje i stavove o ekološkoj zaštiti Srbije – rekla je između ostalog naša velika glumica.

Brankica Janković, Svetlana Ceca Bojković, Milena Marković, Vladimir Kostić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Redakcija NIN-a odlučila da joj to priznanje dodeli imajući u vidu njen angažman oko pojačavanja svesti građana o ugroženosti životne sredine i njeno učešće na ekološkim protestima.

Svetlana Ceca Bojković, Milena Marković Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Svečanoj dodeli nagrade prisustvovali su između ostalih Dušan Petričić, Gorčin Stojanović, Peca Popović, Tanja Mandić Rigonat i Flavio Rigonat, Predrag Marković, Božo Koprivica, predsednik SANU Vladimir Kostić, Boško Jakšić, Željko Bodrožić i Milena Marković, kojoj je na ovoj svečanosti uručena NIN-ova nagrada.

Bonus video: Ceca Bojković na protestu „Ekološkog ustanka“ ispred Vlade Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare