Foto: Promo

Nova predstava Reflektor teatra "Ćao svima" biće premijerno izvedena 26. septembra u 20 časova u Dorćol platzu, saopšteno je iz ovog pozorišta.

Projekat „Ćao svima“, koji je na repertoaru i 27. i 28. septembra, odvija se u dve ravni: u virtuelnom i stvarnom prostoru, kreirajući utisak „proširene teatarske realnosti“. Ova predstava donosi neuobičajeno pozorišno iskustvo, s obzirom da podrazumeva upotrebu mobilne telefonije i interneta, kao i filmskih sredstava u teatru, a govori o životima mladih ljudi u Beogradu, s fokusom na fenomen influensera kao nove, najpoželjnije profesije među omladinom.

Predstava postavlja pitanje: da li je to uopšte profesija, ali i kakve posledice rad na društvenim mrežama i platformama ostavlja na psihu pojedinca i na društvo u celini.

U ovom komadu, publika sa izvođačima komunicira uživo, u javnom prostoru i prostoru izvođenja, ali i putem telefona, društvenih mreža i najpoznatijih internet platformi.

Izvedba traje čitavog dana, a od svakog gledaoca ponaosob, zavisi koliko će joj vremena i pažnje posvetiti, pre samog dolaska na izvođenje. S obzirom da je publika tokom izvođenja više puta pozvana da glasa za omiljene junake i njihove priče, ovo je imerzivna pozorišna predstava, koja se temelji na pojačanom angažmanu same publike.

U ovom pozorišnom ostvarenju igraju: Maja Šuša, Tanja Petrović Živković, Nikola Pavlović, Đorđe Galić i Marko Panajotović, dok režiju i koncept potpisuje Vojkan Arsić, a dramaturški tim čine: Milena Bogavac, Mila Jovanović, Sofija Dimitrijević i Marija Ratković.

Deo sredstava za ovu predstavu prikupljen je uz pomoć građana koji su učestvovali u kampanji „Više od publike“ i na taj način postali producenti i projekta „Ćao svima“. Kampanja za donacije traje još nekoliko dana, a svi koji požele da budu deo producentskog tima Reflektor teatar mogu da podrže rad ovog pozorišta!

Bonus video:

Otvaranje Bitefa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar