Foto:Promo

Reflektor teatar pokrenuo je kampanju "Više od publike", kojom se pozivaju građani da budu producenti novih projekata koji se pripremaju u ovom nezavisnom pozorištu, saopšteno je iz ovog teatra.

Kampanja će trajati do kraja septembra do kada će građani moći da uplate donaciju, kojom će pomoći realizaciju tri predstave planirane do kraja godine u Reflektor teatru. 

A prva od njih, koja će premijerno biti izvedena 9. septembra, jeste „Ćao svima“ u režiji Vojkana Arsića. Ovaj komad je pionirski pokušaj pozorišne izvedbe koja uključuje nove medije, mobilne telefone, internet, društvene mreže i filmska izražajna sredstva koja se izvode uživo i bez montaže.

U Reflektor teatru priprema se i predstava „Betmen, Robin Beograd“ Jelene Bogavac, koja donosi priču o mladim ljudima u srpskoj prestonici devedesetih i danas.

Takođe, u ovom pozorištu sprema se i performans „Mrzim pozorište“ Minje Bogavac, koji govori o izazovima sa kojima su se suočili pozorišni umetnici u trenutku kada im je pandemija „izvukla daske ispod nogu“.

Reflektor teatar je nezavisna društveno angažovana pozorišna trupa koja se izdržava isključivo od prodaje karata i čije se produkcije finansiraju iz privatnih i donacija organizacija i kompanija koje prepoznaju značaj tog pozorišta i tema koje kroz predstave pokreće. 

– Od početka godine u Reflektor teatru smo vredno radili na prikupljanju sredstava za produkciju novih predstava, ali deo novca koji nam je potreban – i dalje nedostaje. Razlog je činjenica da od početka pandemije nismo imali prihode dovoljne da omoguće naše redovno funkcionisanje i da smo opstali isključivo spremnosti naših članova i članica da svoj rad, vreme, znanje i trud ulože ne očekujući nikakvu naknadu. Drugim rečima: složili smo se da radimo volonterski, verujući da smo svojoj publici potrebniji nego ikad. Sada ste vi potrebni nama! Potrebno nam je da budete tu i da budete više od publike – poruka je ekipe Reflektor teatra, koja dodaje:

– Nijedna donacija nije mala, nijedna nije prevelika. Sve što imamo smo mi, ali ni to nije malo! Zajedno svetlimo u mraku!

Svi zainteresovani mogu podržati kampanju na više načina – ili onlajn donacijom (https://donacije.rs/projekat/vi-ste-vise-od-publike/ ), ili uplatom na tekući račun Centra E8, ali i davanjem priloga u kutiju za donacije na svim predstavama i programima Reflektor teatra, kao i širenjem informacije o kampanji preko društvenih mreža i drugih kanala komunikacije, dodaje se u saopštenju ovog nezavisnog pozorišta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar