Foto:Daniela Radojković

Horor "C.L.E.A.N." Antonija Aljate doživeo je svetsku premijeru sinoć u Kombank dvorani u okviru 14. Festivala srpskog filma fantastike. Nakon projekcije, članovima ekipe ovog ostvarenja uručen je i počasni "Koskar" za poseban doprinos filmu.

Film „C.L.E.A.N.“ govori o četiri pacijenta koji, svaki sa svojim teretom emocionalnih problema, stižu u sanatorijum gde tamnošnji lekari pokušavaju da ih „očiste“ surovim i nekonvencionalnim tretmanima. Međunarodna filmska ekipa poklonila se publici, a producentu Vjekoslavu Katušinu i glumcu Kostasu Mendiloru uručen je „Koskar“.

Ekipa filma „C.L.E.A.N.“ u Kombank dvorani Foto:Daniela Radojković

„Čestitam timu FSFF na sjajnoj organizaciji i istrajnosti da se festival održi u ovako složenoj globalnoj situaciji izazvanoj pandemijom. Želim vam da u narednim godinama postanete najznačajnija regionalna manifestacija koja neguje žanr horora i fantastike“, rekao je Katušin, dodajući da ga je poziv za gostovanje na ovogodišnjoj smotri izuzetno obradovao.

Vjekoslav Katušin Foto: Daniela Radojković

Katušin je zadovoljan i reakcijom domaće publike na film.
„Nagrada ‘Koskar‘ potvrda je da smo uradili dobar posao’’, naveo je on, ističući da „iza uspešnog projekta stoji vredna ekipa koja je verovala u film od početka do kraja“.

Nakon premijere u Kombank dvorani, film „C.L.E.A.N.“ će moći da pogleda i publika u bioskopima širom Srbije od 29. oktobra.

Festival će biti zatvoren danas u 19 sati u Studentskom kulturnom centru dodelom nagrada i specijalnom projekcijom američkog ostvarenja „Shakespeare`s Sh*tstorm“ u čast laureata, koje potpisuje Lojd Kaufman.

Publika je tokom pet dana festivala osim filmova „C.L.E.A.N.“ i „Shakespeare`s Sh*tstorm“ mogla da vidi premijerno i „Deathcember“, kao i da pogleda brojna domaća i strana kratkometražna ostvarenja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar