Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Tradicionalna "Beogradska zombi šetnja" (Belgrade Zombie Walk), sedma po redu, održana je danas u centru grada u okviru Festivala srpskog filma fantastike, koji traje do nedelju uveče.

Centrom Beograda tokom popodneva prodefilovalo je stotinak učesnika, koji su se utrkivali u tome ko će biti što originalnije maskiran. Većina učesnika šetnje, osim što je bila maskirana, imala je, predostrožnosti radi, i maske protiv korone na licima.

Zamisao tradicionalne manifestacije „Belgrade Zombie Walk“, od kada je ustanovljena, jeste da šetnjom maskiranih učesnika centralnim gradskim ulicama, osim promocije Festivala srpskog filma fantastike, skrene pažnju i na značajan segment filmske umetnosti koji se bavi maskom, šminkom i specijalnim efektima. Ova šetnja bila je i uvod u večerašnju svetsku premijeru filma „C.L.E.A.N.“ u Kombank dvorani u okviru Festivala srpskog filma fantastike.

Festival srpskog filma fantastike, koji je počeo 15. oktobra, ustanovljen je 2006. sa ciljem da predstavi domaće stvaralaštvo u oblasti fantastike, naučne fantastike i horora, održava se u beogradskom Studentskom kulturnom centru i Kombank dvorani. Pred publikom su se ovih dana našli kratki i dugometražni filmovi iz Srbije, država bivše Jugoslavije i drugih zemalja sveta, koji se bave najširim spektrom filmske fantastike i horora, nezavisno od produkcijskih uslova i budžeta.

Festival će biti zatvoren u nedelju, u 19 časova u Studentskom kulturnom centru dodelom nagrada i specijalnom projekcijom američkog ostvarenja „Shakespeare`s Sh*tstorm“ u čast laureata, koje potpisuje Lojd Kaufman.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare