Vikend sa ćaletom, Foto: MCF MegaComFilm

Šest od prvobitno sedam prijavljenih filmova ostalo je u konkurenciji za izbor srpskog predstavnika za Oskara nakon što je producent ostvarenja "Vikend sa ćaletom" odlučio da povuče prijavu, saznaje portal Nova.rs. Sedmočlana komisija gleda ovih dana filmove iz konkurencije, a konačna odluka trebalo bi da bude doneta pre 1. decembra, kada ističe rok za prijavu.

Objavljivanje liste filmova koji konkurišu za izbor prethodnih dana izazvalo je buru u filmskoj javnosti i posrednu polemiku između producentkinje filma „Otac“ Jelene Mitrović i predsednice Upravnog odbora Filmskog centra Srbije Jelene Trivan.

Igor Turčinović iz produkcijske kuće „Brigada“, koja u saradnji sa kompanijom United Media stoji iza filma „Vikend sa ćaletom“, kaže za Nova.rs da njihovo povlačenje iz trke nema nikakve veze sa pomenutim nesporazumom.

Foto:Sreenshot/Youtube/Danas Conference Center

– Razlog iz kog smo mi povukli prijavu je, moglo bi se reći, banalan i nema nikakve veze sa ovih što se ovih dana priča o izboru. Prijavili smo se prvi put, tražili su nam da pošaljemo link za skriner, a mi nismo hteli to da uradimo. Bili smo spremni da film prikažemo u Kombank dvorani članovima komisije, ali nikome nismo davali link, čak ga i nemamo, jer to nije fer prema onim gledaocima koji su ga gledali u bioskopu, a poseta nas je u ovih par nedelja i prilično iznenadila.

„Vikend sa ćaletom“ svakako treba gledati na velikom platnu. To je jedini razlog i svakako ne bismo hteli da budemo deo tih drugih priča. Tu se, kao i uvek kada se nešto su Srbiji bira, pravi skandal gde mu mesta nema. Čiji god film da bude izabran, treba da ima na umu da mi tamo, na izboru za Oskara u Americi, ne postojimo. Ceo sukob mi deluje besmisleno i voleo bih da ga nema – kaže Igor Turčinović.

Među ostvarenjima prijavljenim na izbor za srpskog kandidata za Oskara su „Otac“ Srdana Golubovića, „Ime naroda“ Darka Bajića, „Pijavice“ Dragana Marinkovića, „Moj jutarnji smeh“ Marka Đorđevića, „Realna priča“ Gordana Kičića i „Dara iz Jasenovca“ Predraga Gage Antonijevića.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar