Nik Mejson
Nik Mejson Foto:EPA-EFE/Luca Piergiovanni

Bubnjar i jedan od osnivača engleskog rok benda "Pink Flojd" Nik Mejson nastupiće 1. juna naredne godine u beogradskom Belekspo centru u okviru turneje "Tacna prepuna tajni Nika Mejsona" (Nick Mason's Saucerful of Secrets), saopštili su organizatori.

Mejson je trebalo da nastupi 19. juna u Sava centru, međutim taj koncert, kao i čitava turneja odložena je za 2022. godinu, kako zbog epidemiološke situacije, tako i restrikcija u nekim zemljama u kojima je muzičar sa svojim kolegama trebalo da svira.

„Tacna prepuna tajni“ predstavlja vraćanje muzičara omiljenim pesmama na koje je ponosan a ova turneja je premijeru imala u Londonu 2018. godine.

Sam naziv potiče od drugog albuma „Pink flojda“ iz 1968. „Tacna prepuna tajni“ iz 1968. godine. Nik Mejson je jedini član benda koji je bio u svim njegovim postavama, od osnivanja do poslednje turneje 90-ih godina prošlog veka. Ovim projektom se vraća najinovativnijoj fazi „Pink flojda“ i donosi koncertnu interpretaciju albuma od „The Piper at the Gates of Dawn“ do „Obscured by Clouds“.

Mejson je za ovaj projekat sastavio supergrupu sastavljenu od poznatih svetskih muzičara. To su Geri Kemp iz sastava „Spandau balej“, Li Haris iz „Blokheds“, basista Gaj Prat koji je radio s „Flojdom“ posle odlaska Rodžera Votersa i u solo projektima Dejvida Gilmora, kao i Dom Beken, saradnik Ričarda Rajta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar