oskar 2023 kombo
oskar 2023 kombo

Oskar za najbolju glumicu otišao je u ruke Mišel Jou (60), zvezde filma „Sve u isto vreme“, dok je u muškoj konkurenciju statuu za najboljeg glumca osvojio Brendan Frejzer.

„Za sve devojčice koje izgledaju kao ja, ovo je za vas. Ovo je dokaz da se snovi ostvaruju. I dame, nikad ne dozvolite da vam neko kaže da je vaše vreme prošlo. Ne bih stajala ovde da nije A24 studija, naših reditelja i cele ekipe. Moram da posvetim ovu nagradu mojoj majci, svim mamama na svetu, jer one su superheroji i bez njih ničeg ovde ne bi bilo. Ona ima 84 godine i danas me gleda u našem rodnom mestu u Maleziji. Donosim ti ovu nagradu kući. Hvala Akademijo, ovo je istorija koja se piše“, rekla je glumica.

Oskar 2023 Tanjug/AP
Oskar 2023 Tanjug/AP

Mišel Jou ćemo uskoro videti u novim nastavcima „Avatara“ i ekranizaciji romana Agate Kristi.

Za nagradu najbolji glumac nominovani su bili Ostin Batler – „Elvis“, Kolin Farel – „Duhovi ostrva“, Brendan Frejzer – „Kit“, Pol Meskal – „Posle sunca“i Bil Naj – „Živeti“.

Nagradu je odneo Brendan Frejzer. Ovo je njegova prva nominacija, prvi Oskar i veliki preokret u njegovoj karijeri i životu. A Holivud voli povratnike.

„Hvala Akademiji na ovoj časti i studiju A24 što su odlučili da naprave ovako riskantan film. Gospodo, vi imate srca kitova“, rekao je on.

Foto: REUTERS/Eric Gaillard

Idris Elba i Nikol Kidman objavili su dobitnika za najbolju režiju. Među nominovanima su Martin MekDona („Duhovi ostrva“), Ruben Ostland („Trougao tuge“), Stiven Spilberg („Fabelmanovi“), Tod Fild („Tar“) i na kraju Danijel Kvon i Danijel Šajnert („Sve u isto vreme“).

Oskara su dobili Kvon i Šajnert za „Sve u isto vreme“. U datom trenu, ovaj film je imao pet Oskara.

BONUS VIDEO: Dodela Oskara 2022. – Poznate dame na crvenom tepihu 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar