Narodno pozorište Foto: Željko Jovanović/Narodno pozorište

"Bras ansambl" naziv je koncerta zakazanog za nedelju u 19 sati u Narodnom pozorištu, a na Velikoj sceni nastupiće članovi orkestra i hora, kao solisti opere ovog teatra.

Orkestrom sastavljenim od limenih duvačkih instrumenata, harfe i timpana upravljaće dirigent Đorđe Stankovića, a u režiji Ane Grigorović nastupaju operski prvaci Aleksandra Angelov, Dušan Plazinić i solisti Nevena Bridžen i Aleksandra Stamenković, najavljeno je iz Narodnog pozorišta.

Predviđeno je da koncert počene Mocartovom uvertirom iz opere „Čarobna frula“, a da se nastavi popularnim arijama i duetima iz opera „Madam Baterflaj“, „Toska“, „Leteći Holanđanin“ i „Travijata“.

„Bras ansambl“ čine trubači Predrag Necić, Vladimir Jovanović, Srđan Đaković, prof. Mladen Đorđević (solo kornet, solo pikolo truba i truba), hornisti Miloš Jovanović i Milan Roksandić, trombonisti Igor Ilić, Ivan Jovanović, Petar Torbica, prof. Aleksandar Benčić (trombon i eufonijum), Miloš Budimirov (tuba), Gorana Ćurgus (harfa), Miloš Vesić (timpani), Radoš Ćapin (perkusije).

Ulaznice se mogu nabaviti onlajn, kao i na blagajni, a svi programi u Narodnom pozorištu, uz ograničen broj mesta za publiku, održavaju se uz poštovanje svih mera zaštite koje propisuje Кrizni štab u vezi sa epidemijom virusa korona, podsećaju iz ovog teatra.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar