Foto: ANGELA WEISS / AFP / Profimedia, Marechal Aurore/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Glumac Džoni Dep i gitarista Džef Bek najavili su zajednički album obradom čuvene pesme “Isolation” Džona Lenona .

– Zbog svih ovih teških dana i prave izolacije kroz koju ljudi prolaze u ovim izazovnim vremenima, odlučili smo da je možda pravi trenutak da čujete ovo. Uskoro ćete čuti još od Džonija i mene, ali do tada nadam se da ćete naći malo utehe i solidarnosti u našoj obradi Lenonovog klasika – napisao je Džef Bek (75) na Instragramu.

Dep, koji je u poslednje vreme u žiži javnosti zbog sudskih sporova sa listom “San” (Sun) i bivšom suprugom Amber Herd, pridružio se objavi na društevnim mrežama, najavio saradnju sa Bekom i brzo dobio dva miliona pratilaca.

– Lenonovi stihovi „bojimo se svakoga, bojimo se sunca“ Džefu i meni su delovali posebno važni sada. Ova pesma je o izolaciji, strahu i egzistencijalnim rizicima našeg sveta. Zato želimo da je damo vama i nadamo se da će vam pomoći da pronađete smisao u ovom trenutku ili da vam samo prođe vreme u ovoj izolaciji u kojoj smo svi – rekao je Dep.

Poznati glumac, koji je prošle godine u Beogradu snimao film „Minamata“, ohrabrio je ljude da budu kreativni tokom krize prouzrokovane epidemijom koronavirusa, prenosi „Gardijan“.

 

 

– Ne možemo i ne smemo podleći gašenju i prepuštanju onome što osećamo kao paklenu karantinsku monotoniju. Danas stvorite nešto što će sutra koristiti vama i drugima. Učinite sve što mislite da bi vam moglo biti od koristi za ulepšavanje nečijeg dana. Crtajte, čitajte, slikajte, mislite, učite, snimajte film telefonom, svirajte instrument ako svirate. Ako ne, naučite – poručio je Dep.

Bek i Dep su čak i svirali zajedno na „Crossroads Guitar festivalu“ Erika Kleptona prošle godine, a pesmu su snimili prošle godine.

Saradnja sa Bekom je drugi Depov muzički projekat nakon rok benda „Hollywood Vampires“, sa Alisom Kuperom i gitaristom sastava „Aerosmith“ Džoom Perijem.

Pored „Minamate“, Dep očekuje nakon pandemije izlazak još jednog filma – „Waiting for the Barbarians“, ali je u fokusu medija zbog optužbi da je pretukao bivšu suprugu, što je on negirao.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram