Predstava Nosorog, u režiji Lenke Udovički
Bojan Dimitrijević Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Glumac Bojan Dimitrijević ovih dana boravi na Brionima gde u produkciji Kazališta Ulysses igra glavnu ulogu u Joneskovom komadu "Nosorog" i "uskače" kao zamena u Šekspirovom komadu "Kralj Lir".

U intervjuu za „Telegram.hr“ Dimitrijević je pričao o svojoj karijeri, predstavama koje igra na Brionima, Radetu Šerbedžiji, svom ocu glumcu, ali i o svojoj najpoznatijoj televizijskoj ulozi – liku Pikca u seriji „Vratiće se rode“.

„Ja sam tada izbegavao komercijalne televizijske projekte, jer sam sebe doživljavao kao underground, alternativnog umetnika. I mislio sam da tako treba i da ostane. Bila mi je strana ta vrsta popularnosti. To je isprva trebao da bude samo jedan dan snimanja, imao sam samo jednu scenu. Pa se to dopalo reditelju Goranu Gajiću, producentima i kolegama, pa su dodali još jednu scenu, i još jednu, pa je sve poraslo i dobilo malo veći volumen. Ta neka televizijska publika nije ni znala da sam ja glumac. Mnogi su mislili da ja ni ne glumim, da sam ja on…“, priseća se poznati beogradski glumac.

On dodaje da „ne zna šta mu je dobro donela ta uloga“.

„Ja nikada nisam hteo da budem poznat i slavan, a to mi je donelo da budem prepoznat na ulici. Od tada na dalje sam dobio gomile ponuda za potpuno slične uloge od čega sam morao da se odbranim, jer to nije bio izazov na bilo koji način. Opet, moram reći da posle te uloge ja dve godine nisam imao ponude da snimam bilo šta drugo, dve godine me niko ni za šta nije zvao. Mislio sam eto barem ću sad imati mnogo više posla, ljudi su videli da umem da odigram nešto dobro i da će me više zvati. Tako da se kasnije moja televizijska karijera nastavila kao da se Pikac nije nikada ni dogodio… To se svako malo reprizira, pa nove generacije otkriju seriju, otkriju Pikca… Ali, kako da vam kažem, nemam ja puno blagodeti od toga“, zaključuje Bojan Dimitrijević.

Bonus video : Bojan Dimitrijević – Pozivam ljude da dođu i otkriju pozorište u doba viška informacija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar