Bogdan Diklić
Bogdan Diklić, Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Glumac Bogdan Diklić dobitnik je nagrade Zlatna antena za sveukupan doprinos televizijskoj produkciji u Srbiji i regionu, saopštili su organizatori 11. Međunarodnog festivala drama i serija (FEDIS).

Dramski umetnik ovogodišnji je laureat Zlatne antene, čiji su prethodni dobitnici Siniša Pavić, Bata Živojinović, Milan Lane Gutović, Gordan Mihić, Miki Manojlović, Zdravko Šotra, Seka Sablić, Mira Banjac i Svetlana Bojković.

Nagrada se Bogdanu Dikliću, kako je saopštio FEDIS, dodeljuje za opus koji broji više od 40 uloga u domaćim TV serijama.

Među najznačajnijim glumčevim ulogama su role Boce Čombeta u „Grlom u jagode“, Ernesta u „Balkan ekspesu“, Svetislava Anđelića u „Otvorenim vratima“, Generala Paligorića u „Čizmašima“…

Međunarodni festival drama i serija 11. po redu biće otvoren sutra u 19 sati u Galeriji opštine Vračar, a početak ove manifestacije biće u znaku obeležavanja četiri decenije od premijernog prikazivanja TV serije „Vruć vetar“ u režiji Aleksandra Đorđevića i po scenariju Siniše i Ljiljane Pavić.

Biće priređen svojevrsni omaž ovoj seriji, a scene iz ovog TV ostvarenja rekonstruisaće glumci Vesna Čipčić, Branko Cvejić, Danica Ristovski, Nađa Rodić, Nada Blam, Jelica Sretenović i prisetiti se detalja sa snimanja, a takođe će se osvrnuti i na značaj „Vrućeg vetra“.

Bonus video:

Džejms Din, princ Holivuda