Slobodan Boda Ninković Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Neobično sam srećan zbog svega, ali i setan. Ja sam u penziji već nekih mesec dana, pričali su mi da će mi praviti iznenađenje, ali je taj trenutak odlagan. O tome sam, nažalost, pričao onim tužnim povodom na ispraćaju Marka Živića… On i ja smo imali dogovor za ovaj moj ispraćaj, a eto ispalo je da sam ja njega prvi ispratio, rekao je Slobodan Boda Ninković, kojeg su kolege iz BDP sinoć ispratile u penziju.

Veliki dramski umetnik pozdravljen je višeminutnim aplauzom i ovacijama publike i kolega, nakon odigrane predstave „Kad su cvetale tikve“ na sceni Beogradskog dramskog pozorišta.

Ninković se emotivno zahvalio svima istakavši da je BDP jedno od tri njegova glavna pozorišta, pored JDP-a i Narodnog pozorišta.

– Dešifrovao sam BDP, ja ga čitam kao „Bodino drugo poluvreme“ – šaljivo je poručio glumac.

Slobodan Boda Ninković Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Direktor Beogradskog dramskog pozorišta, reditelj Jug Radivojević poklonio mu je sat sa ugraviranim imenom ove institucije i godinom njegovog odlaska u penziju, kao i veliki portret, rad umetnika Lazara Ðembera.

– Ovo je samo administrativni kraj, nastavljam da radim do kraja, kad god on bio. To niko ne zna. Ne volim da sumiram rezultate. Nastavljam da radim stvari koje sam i radio do sad, većinom sam zadovoljan učinkom. Ipak, meni je najveći benefit od bavljenja ovim poslom prijateljstvo. Kada sretnem neke ljude s kojima sam igrao pre 15 godina i dalje uživamo u razgovoru i druženju. To je ono najlepše i najvažnije za mene – kazao je Ninković.

Vanja Nenadić i Slobodan Boda Ninković Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Na pitanje s kojim emocijama odlazi u penziju i da li su ga kolege večeras iznenadile, glumac kaže:

– Neobično sam srećan zbog svega večeras, ali i setan. Znate, ja sam u penziji već nekih mesec dana, pričali su u pozorištu da će mi praviti iznenađenje, ali je taj trenutak odlagan. O tome sam, nažalost, pričao onim tužnim povodom na ispraćaju Marka Živića… On i ja smo imali dogovor za ovaj moj ispraćaj, a eto ispalo je da sam ja njega prvi ispratio – s tugom kaže glumac.

Kada pogleda unazad, priznaje da nema ničega za čim žali.

Slobodan Boda Ninković Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

– Mislim da sam sve što je trebalo da se uradim uradio onako kako sam smatrao da treba. Lepo je što večeras vidim ljude koji mi podržavaju. Zbog toga sam veoma uzbuđen i vrlo zadovoljan – priznaje Boda.

O planovima za budućnost ne voli da govori, jer je u ovom vremenu najvažnije da se ostane zdrav „a onda ćemo sve lako“. Za kraj šaljivo podseća da je „Bodino drugo poluvreme zvanično počelo večeras“ i da nema nameru da posustane.

– Videćemo kada će sudija da svira kraj. Kao poklon za penzionisanje dobio sam i penzionerski set u kojem su, između ostalog, šah i tombola… To su mi poklonile ćerke samo ne znam kada ću imati vremena da igram. Verovatno na moru ili kada ne budem više mogao ništa da pomeram, pa eto ostaju mi ta drvca.

Bonus video: Svetozar Cvetković o Faustu i aktuelnom trenutku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar