Foto: Privatna arhiva

Svečano otvaranje letnje sezone Beogradskog dramskog pozorišta "BDP Globos arene" biće upriličeno 7. juna u 20 časova, kada će biti održan koncert Bode Ninkovića i grupe OPS.

Samostalna zanatska muzičko-delikatesna radionica, kako sami sebe opisuju, OPS, objavila je, posle čak 44 godine od nastanka, debi album „Mala prodavnica delikatesa“.

Foto: Privatna arhiva

Specifičnost grupe, koju opisuju kao „najbolji eks-ju rok bend za koji niko nije čuo“, jeste da ga predvodi poznati glumac Slobodan Boda Ninković, koji je kompozitor, koautor nekoliko tekstova i glavni pevač.

OPS čine i suosnivač benda, tekstopisac, vokal i kreator scenskog nastupa Jovica Tišma Jocko, gitarista Dragoljub Martić Braca, klavijaturista Miodrag Nadaškić Nale, basista Zoran Lazarević Zoća i bubnjar Lazar Pantić. Na albumu je 10 „delikatesnih ljubavnih pesama zaustavljenih u razvoju, nadograđenih iskustvom, i životnim i muzičkim, sa potpuno novim aranžmanima, ali neodvojivih od dobrog rokenrola.“

Od 8. do 30. juna na Letnjoj sceni će se izvoditi predstave sa repertoara Beogradskog dramskog pozorišta sa početkom u 20 časova. Letnja scena nalazi se u Daničarevoj ulici, odmah ispod pozorišta.

Bonus video: Slobodan Boda Ninković o odlasku u penziju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar