Bob Odenkirk
Bob Odenkirk Foto:Charley Gallay / Getty images / Profimedia

Glumac Bob Odenkirk u stabilnom je stanju, potvrdila je porodica glumca koji je zbog problema sa srcem na snimanju serije "Bolje pozovite Sola" (Better Call Saul) hitno prebačen u bolnicu preksinoć, preneli su američki mediji.

„Možemo da potvrdimo da je Bob sada stabilno. On i njegova porodica žele da se zahvale neverovatnim lekarima i medicinskom osoblju, koji brinu o njemu, kao i ekipi serije koja je bila uz njega. Zahvaljujemo se svima na podršci i željama za brz Bobov oporavak“, saopštila je porodica Odenkirk, zamolivši javnost da poštuje njihovu privatnost dok se glumac oporavlja.

Bob Odenkirk
Bob Odenkirk kao Sol Gudman Foto:AMERICAN MOVIE CLASSICS (AMC) – Album / Album / Profimedia

Glumac je kolabirao u utorak na setu serije „Bolje pozovite Sola“ (Better Call Saul) za kanal AMC, preneo je „Varajeti“.

Incident se desio u Novom Meksiku dok je trajalo snimanje, a članovi ekipe odmah su pozvali hitnu pomoć. Iako je porodica potvrdila da je stabilno, a i sin Nejt se oglasio na Tviteru sa porukom: „Biće dobro“, glumac se još uvek nalazi u bolnici. Više detalja o njegovom zdravstvenom stanju, kao i razlozi kolabiranja, osim da su u pitanju problemi sa srcem, nisu otkriveni.

Odenkirk, kome je 58 godina, bio je usred snimanja šeste, poslednje sezone serije „Better Call Saul“ (Bolje pozovite Sola), spin-ofa, popularne serije „Breaking Bad“ (Čista hemija).

Serija prati glumčevu transformaciju od Džimija Mek Gila u Sola Gudmana, ljigavog advokata, a za ovu rolu dobio je četiri nominacije za Zlatni globus za najboljeg glumca u TV seriji i isto toliko Emi nominacija.

Čista hemija“ editelja Vinsa Giligena, koja je emitovana od 2008. do 2013. godine, smatra se jednom od najboljih američkih TV serija ikad. Ovenačana je sa čak sedam Emi nagrada, a 2015. godine kanal AMC počeo je da emituje seriju-prednastavak „Bolje pozovite Sola“, u kojoj Odenkirk reprizira svoju rolu iz „Čiste hemije“.

Nedavno je bioskopska publika Boba Odenkirka gledala u neobičnom izdanju – u akcionom filmuNiko“ (Nobody) koji je dobio dobre kritike, a debitovao je na vrhu američkog boks-ofisa.

Bio sam u divnoj teretani, okružen velikim glumcima, kakvi su Hali Beri, Džejson Statam i Kijanu Rivs, i najboljim kaskaderima na filmu. Bilo me je sramota koliko sam loš kada su svi ti kaskaderi bili u mojoj blizini“, pričao je nedavno Odenkirk za „Varajeti“ o ulozi u ovom filmu.

Poslednja sezona serije „Better Call Saul“ od 13 epizoda trebalo bi da počne sa emitovanjem početkom naredne godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar