Bisera Veletanlić Foto: Ivan Dinić/Nova S

Pesma je izuzetna, potpuno, strašno mi se sviđa, posebno muzički deo gde je to prelamanje. Uf, boli koliko lepo, tako to doživljavam. A bole i sećanja koliko su lepa, nasmejano za Nova.rs kaže legendarna Bisera Veletanlić, koja je otpevala baladu "Sećanja" za film "Leto kada sam naučila da letim" čiji je spot sada objavljen. Ona je za naš portal komentarisala i Konstraktinu "In Corpore Sano" koja će biti naš predstavnik na takmišenju Pesma Evrovizije.

Ovu nežnu temu komponovao je Vasil Hadžimanov koji je bio zadužen za muziku filma reditelja Radivoja Raše Andrića.

– Kada me je nazvao, rekao je da sam mu odmah pala na pamet i da misli da je pesma baš za mene. Odmah sam, naravno, sva radosna, prihvatila jer ne radim ništa od kada smo pod koronom – priča velika Bisera čije su pesme obeležile mnoge filmske hitove.

Među njima su „Neke važne stvari“ iz filma „Ljubavni život Budmira Trajkovića“, koju je komponovao Milivoje Marković, pesma iz ostvarenja „Sjaj u očima“ kompozitora Zorana Simjanovića, „Nikad više“ iz „Beogradskog fantoma“ za koju je muziku napisao Aleksandar Sanja Ilića a tekst Marina Tucaković, „Još jedna šansa“ iz serije „Žigosani u reketu“… Nema sumnje da će i „Sećanja“ postati evergrin.

– Za Vasila ovako nešto nije svojstveno da komponuje,ali naišli su mu neki komadi pod prstima i izašle neke čudesne harmonije što se ne da objasniti. To je taj kreativni deo u umetnosti što se sluša, gleda, zavisi o kojoj umetnosti je reč. Prateće vokale „Sećanja“ su otpevale njegova supruga Nataša i ćerka Marta, fantastično zvuče, sve je potpuno drugačije i stvarno prelepo. Mnogo sam srećna što sam je snimila jer sam već mnogo dugo u kovid sistemu, nemam reči više da to objašnjavam, neću da se sada nerviram i širim temu. Na kraju krajeva, „umetnica mora biti zdrava“ – nasmejala se Veletanlić.

Konstrakta Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Tako nam je dala šlagvort da prokomentariše Konstraktinu „In Corpore Sano“ koja će biti naš predstavnik na takmišenju Pesma Evrovizije.

– Konstrakta je neverovatna, to je sve prepametno, nenametljivo a nametljivo. Radujem se što ne idu frule i folklorni momenti, jednom nam je to prošlo i to dobro, sada treba nešto drugo. I to nešto stvarno vredno posle pesme „Molitva“. Inače, sjajan je bio program, bilo je svega i svačega, a pobednička pesma je izvrsna.

Bonus video: Klara Hrvanović i Radivoje Raša Andrić: Voleli bismo da vidimo decu u bioskopima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar