Povratak Betmena
Mišel Fajfer kao Žena-mačka i Majkl Kiton kao Betmen u "Povratku Betmena"; Foto: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Betmen može da premlati kriminalce, ravnopravno se nosi sa superzlikovcima i vodi dvostruki život kao plejboj milijarder i krusader sa plaštom... ali, jedno ne može - da zadovolji ženu.

U iznenađujuće otvorenoj ispovesti, kokreator „Harli Kvin“, animirane serije za odrasle, rekao je za „Varajeti“ da je „Di Si Komiks“ (vlasnik Betmenovog lika) zabranio ubacivanje scene iz predstojeće treće sezone u kojoj je Čovek-slepi miš trebalo oralno da zadovolji Ženu-mačku.

I sama ta informacija je prilično zapanjujuća, ali ono što je fanove dodatno razbesnelo je navodni razlog za izbacivanje scene.

– U trećoj sezoni „Harli Kvin“ imali smo momenat gde Betmen i Žena-mačka imaju oralni seks.

‘Di Si’ je bio u fazonu, ‘To ne može. To aposlutno ne može’. Kazali su, ‘Heroji to ne rade’ – izjavio je Džastin Halpern.

– Na to smo mi pitali, ‘Hoćete da kažete da su heroji sebični ljubavnici?’ A oni će, ‘Ne, nego mi prodajemo igračke u liku superjunaka. Teško ćemo prodati igračku ako Betmen krene da se spušta’ – nastavio je Halpern.

On je ovo rekao uz konstataciju da inače ima ogromnu kreativnu slobodu u pravljenju serije.

Betmen, Wonder Woman
Betmen i Čudesna žena u seriji „Harli Kvin“; Foto: Promo/IMDB

Kreatori sadržaja sa superjunacima obično treba da se povinuju brojnim pravilima za ponašanje određenog lika kako bi zaštitili franšizu i prodaju potrošačkih proizvoda.

Imajući to na umu, nije zgoreg podsetiti da je Brus Vejn zavodio i menjao supermodele i ruske balerine kao potrošnu robu, iz filma u film, deceniju za decenijom, ali takvo ponašanje očigledno nije nikoga zabrinulo, konstatovao je „Holivud riporter“.

Animirana serija „Harli Kvin“ smatra se sadržajem za punoletne i u tom kontekstu prigovoranje zbog zadovoljavanja žene mnoge fanove je iznerviralo.

„Di Si Komiks“ i „Vorner bros“ za sada nisu imali komentar.

Pol Betani serija Vandavizija
Pol Betani kao Vizija u seriji „Vandavizija“; Foto: Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

„Di Si“ je makar otvoren za ideju istraživanja romantične strane svojih junaka, piše dalje „Holivud riporter“, dok se njihov rival „Marvel“ smatra izuzetno čednim.

U podkastu ovog sajta scenarista serije „Loki“ Majkl Voldron upitan je o toj Marvelovoj čistoti kao i da li lik Vizije uopšte ima genitalije.
– Marvel može biti platforma da pričamo o bilo čemu. To je trenutno najveća mašina za zabavu u svetu koja pokriva široki spektar fanova svih uzrasta i to se mora uzeti u obzir kada se radi o seksualnosti. To i deca gledaju, tako da je pitanje Vizijinih genitalija… pitanje koliko daleko hoćete da odete? To je nešto o čemu stalno mora da se razmišlja i iznova definiše – odgovoio je Voldron.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar