Foto: Vladimir Veličković

Međunarodni Operski studio "Vojislav Soldatović" započinje sa radom u oktobru, saopštili su iz Srpskog narodnog pozorišta.

Imajući u vidu, kako se navodi, sve veću prepoznatljivost Opere Srpskog narodnog pozorišta u regionu ali i Evropi, uspešno učestvovanje na internacionalnim festivalima, uprava teatra je donela odluku da osnuje operski studio koji je namenjen mladim pevačima i dirigentima od 20 do 35 godina koji su spremni da započnu usavršavanje.

Rukovodioci Operskog studija će biti Violeta Srećković, prvakinja Opere SNP-a, Aleksandar Kojić, dirigent SNP-a, i Dejan Prošev, reditelj i direktor Opere iz Skoplja. U okviru programa biće organizovane i stručne radionice i učešće u produkcijama Operskog studija koje će obogatiti i svetski priznati pedagozi i dirigenti, poput maestra Konstantina Orbeliana, direktora Njujork gradske opere, Sonje Mazar, operskog pedagoga i direktorke Jerusalimskog operskog festivala, Nelsona Kalzija, operskog pedagoga iz Milanske skale, Davida Garatini Rajmondija, reditelja, Tomasa Bukstigela, direktora opere Hajdelberg, Antoni Bramela, šefa dirigenta državnog teatra Gertnaplaz iz Minhena i Željka Lučića, našeg svetski proslavljenog baritona.

Foto: Vladimir Veličković

Upravnik SNP-a Aleksandar Stankov je istakao da Operski studio predstavlja legat reditelja Vojislava Soldatovića koji je ostavio dubok trag u operi Srpskog narodnog pozorišta.

Usavršavanje u Opreskom studiju je besplatno, a audicija će biti održana 17.10.2022. godine sa početkom u 14 časova na velikoj sceni „Jovan Đorđević“, a zainteresovani treba da pošalju prijavu sa svojom biografijom do 10.10.2022. godine na mail: [email protected] i pripreme tri arije koje će izvoditi na audiciji.

Bonus video: Atmosfera pred koncert Bočelija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar