Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Muzej savremene umetnosti u Beogradu će u utorak, 20. oktobra, obeležiti 55 godina od osnivanja, a tim povodom će od 21. do 28. oktobra biti besplatan ulaz za sve koji ponesu sa sobom fotografije, anegdote, pesme i slične uspomene koje ih vezuju za ovu ustanovu, saopšteno je iz MSU.

Predmeti koje publika bude donela biće istaknuti na panou, koji će biti postavljen pored knjige utisaka u lobiju, navode u Muzeju.

„U Knjigu utisaka posetioci mogu upisati neku priču o tome na koji način pamte Muzej, kako je neka izložba ostavila poseban utisak na njihov život ili o prijateljstvima koja su nastala prilikom posete Muzeju“, navodi se u saopštenju iz MSU.

Posetioci će moći tokom te nedelje, od 21. do 28. oktobra, da besplatno pogledaju trenutno postavljenu izložbu „Refleksije našeg vremena: Akvizicije Muzeja savremene umetnosti 1993-2019“.

Za 21. oktobar od 18 sati predviđeno je i autorsko vođenje kroz tu postavku, a publiku će sa predstavljenim delima upoznati autorke izložbe dr Rajka Bošković i Žaklina Ratković, navode u MSU.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar