Čitajuće probe za predstavu "Berači snova" u Zvezdara teatru Foto: Beta/ZZE

Još nije poznat termin premijere predstave “Berači snova” po tekstu Vladimira Đurđevića i u režiji Božidara Đurovića, čije je izvođenje Zvezdara teatar najavio još u oktobru prošle godine.

– Još ne znam kada ćemo upriličiti premijeru komada „Berači snova“ – rekao je danas za Nova.rs Dušan Kovačević, direktor Zvezdara teatra, podsećajući da je ova predstava odlagana zbog koronavirusa.

– Najvažnije je da su svi glumci sada zdravi i da smo je završili – istakaoje Kovačević.

Duško Kovačević, Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Rad na predstavi „Berači snova“ počeo je još u martu 2020, ali je ubrzo došlo do prekida zbog vanrednog stanja. Probe su nastavljene krajem leta da bi premijera prvobitno bila zakazana za 6. novembar, ali je došlo do odlaganja zbog toga što je jedan član glumačkog ansambla bio pozitivan na koronu.

Komad prati život porodice koja pokušava da se obogati gajeći maline… Ipak, ispostaviće se da su maline samo milje iza kojeg se kriju mnogo važnije životne teme današnjice ispričane kroz zanimljive i duhovite likove.

U međuvremenu Zvezdara teatar je objavio februarski repertoar.

Repertoar, februar 2021, Zvezdara teatar. Foto:Promo/Zvezdara teatar

Na sceni Danilo Bata Stojković 5. i 6. februara biće odigran komad „Osama-Кasaba u Njujorku“ Vladimira Кecmanovića, 12. i 13. februara „Tre sorele“ Stevana Кoprivice, a „Hipnoza jedne ljubavi“ Dušana Кovačevića zakazan je za vikend 27. i 28. februar.

Na repertoaru su i predstave „Voz“ Kopmaka Makartija, „Bajka o pozorištu“ Vladimira Đurđevića, „Ljubav u Savamali“ Ivana Lalića, „Večera budala“ Frensisa Vebera i „Generalna proba samoubistva“ Dušana Kovačevića.

Sve predstave počinju u 18.30.

Ovog vikenda, 30. i 31. Januara, na sceni Zvezdara teatra biće izvedene „Osama kasaba u Njujorku“ i „Večera budala“ i obe su rasprodate.

Radno vreme blagajne Zvezdara teatra tokom februara je petkom od 12 do 18.30 časova, a subotom i nedeljom 16.30 do 18.30 časova.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar