Predstava Dah teatra "Zagonetka Revolucije "/Foto: Printscreen/Facebook/Dah teatar

Umetnost i ljudska prava, naziv je prvog po redu festivala, koji će od 23. do 28. oktobra biti održan u Beogradu, u organizaciji Dah teatra.

Festival počinje 23. oktobra u UK Stari Grad performansom „Zemlja“ Jadranke Anđelić. Novoustanovljeni festival je zamišljen kao platforma za pokretanje i predstavljanje ideja i koncepta koje u prvi plan stavljaju i povezuju umetnost i ljudska prava, zalažu se za poštovanje ljudskih prava i izgradnju mira u regionu kao i razvoj te ideje u Srbiji.

Posetioci će do 28. oktobra moći da uživaju u performansima, predstavama, koncertima, umetničkim instalacijama, radionicama, debatama i razgovorima. Za utorak, 27. oktobar u Malom pozorištu „Duško Radović“ planirana je i premijera predstave Dah teatra o dečijim pravima „Za tvoje dobro“.

Pored UK Stari Grad, festivalski programi se održavaju u CZKD, Malom pozorištu „Duško Radović“, Kući ljudskih prava i Zadužbini Ilije M.Kolarca, uz pridržavanje svih zdravstvenih mera i dozvoljenog broja okupljanja.

Svi događaji su besplatni i otvoreni za publiku, osim onih u Zadužbini Ilije M.Kolarca, dvorani u kojoj će 28. oktobra festival biti zatvoren uz koncert „Kvinteta Tanguango“. Organizatori iz Dah teatra apeluju na donacije posetilaca, s obzirom da će se sav prikupljeni novac ići u Fond solidarnosti za najugroženije nezavisne umetnike.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar