Atmosfera sa prošlogodišnjeg Festivala autorskog filma u Kombank dvorani, Foto: Promo/FAF/Tanja Drobnjak

Kao što smo nedavno ekskluzivno objavili 26. Festival autorskog filma (FAF) biće održan od 27. novembra do 4. decembra. Organizatori su danas potvrdili datum održavanja jedne od najboljih filmskih manifestacija u nas i najavili jednu novinu.

“Dvadeset šesto izdanje Festivala autorskog filma (FAF) biće održano u Beogradu od 27. novembra do 4. decembra na već tradicionalnim lokacijama, a publiku ove godine očekuje i jedna novina.

Pored redovnog programa u bioskopskim salama, biće organizovan i onlajn program na platformi mojoff.net koji će ponuditi publici u Srbiji da isprate određene filmove i programe 26. FAF-a”, ističe se u saopštenju organizatora.

Nastojimo da određene programe učinimo dostupnim i posetiocima van Beograda, dodaju oni i naglašavaju želju da se što pre u potpunosti vrate u bioskop.

Festival autorskog filma će i ove godine ponuditi najnovija nagrađivana ostvarenja, kao i filmove autora koji su već dugo prisutni na filmskoj sceni.

„U okviru takmičarske selekcije, FAF već tradicionalno domaću publiku upoznaje sa debitantima i mladim autorima, čije vreme tek dolazi. U okviru takmičarskog programa biće prikazano do 12 filmskih ostvarenja koja će se boriti za Gran pri festivala, nagradu koja nosi ime velikog umetnika Aleksandra Saše Petrovića”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, poklonici sedme umetnosti biće u prilici da uživaju u nekoliko pratećih programa i retrospektiva  koji su poslednjih godina postali neizostavni deo festivala a „koji će biti naknadno najavljeni“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar