Benksi (Banksy) je poznat po svojim radovima na javnim mestima, ali je ovaj strit umetnik sada, kao i većina, prinuđen da radi u kući zbog epidemije koronavirusa.

Zbog nemogućnosti da stvara napolju, odlučio je da svoje novo delo kreira u svom okruženju pa na njegovom Instagram profilu mogu se videti fotografije načinjene u kupatilu koje su „razorili pacovi“.

Benksi je nacrtao pacove koji divljaju po kupatilu – jedan karminom za usne iscrtava crtice na ogledalu i broji dane provedene u izolaciji, drugi istiska pastu za zube iz tube, treći odmotava dragocenu rolnu toalet papira, četvrti je na WC šolji…

Sudeći po fotografijama i Benksi i njegovi „podanici“ reaguju na to što su zatvoreni.

Za pacove koji se povezuju sa kugom, epidemija koronavirusa znači vreme za zabavu, primećuje „Gardijan“.

„Oni (pacovi) slave naš pad. Možda Benksi vidi potencijal za anarhiju u svetu koji je obustavio normalno poslovanje“, komentar je Džonatana Džounsa. 

Benksi, Foto: Printsreen/Instagram/Banksy

 

Zbog često nedozvoljenih intervencija u javnom prostoru, poznati umetnik najčešće koristi društvene mreže za prezantaciju svog rada i trenutno ima 7,6 miliona pratilaca.

I dok obično gradski zvaničnici odlučuju da li će neki od Benksijevih ilegalnih radova ostati ili ne, dugovečnost njegovog najnovijeg dela zavisi od njegove supruge, bar sudeći prema komentaru koji je ostavio pored fotografija: „Moja žena mrzi kada radim kod kuće“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram