Foto: Profimedia.rs

Kultni bend “Plasebo” (Placebo) otvoriće 24. juna “Arsenal Fest” u Kragujevcu, na koji dan kasnije dolazi i jedan od najpopularnijih pank rok bendova “Sum 41”, najavio je organizator “Long play”.

“Plasebo”, gitariste i pevača Brajana Molka (Brian Molko) i basiste Stefana Olsdala, prepoznatljiv je po jedinstvenom spoju alternativnog popa, panka, gotike, grandža i glam roka, po hitovima poput „Every You Every Me“, „The Bitter End“, „Special Needs“ i „Song To Say Goodbye“.

Objavili su sedam albuma koji su prodati u više od 12 miliona primeraka širom sveta, a prvi put dolaze na “Arsenal”, gde će nastupiti na “Main Stage”-u.

„Posvećeni smo 100 posto izvođenju pesama na najbolji mogući način tog dana. Kada se energija publike i benda poklope stvara se sinergija, simbioza, osećaj zajedničke euforije. To je savršena atmosfera i prilika za transcedentnost, a to je ono čemu mi muzičari težimo“, objasnio je Molko.

“Sum 41”, predvođen pevačem, gitaristom i glavnim autorom Derikom Viblijem (Deryck Whibley), biće hedlajner “Arsenalove” glavne bine 25. juna.

Publika u Kragujevcu imaće priliku da prva u Srbiji uživa u nastupu benda iz Kanade, čijih čak pet hitova na “Jutjubu” beleži preko 50 miliona pregleda – „In Too Deep“ je dostigao čak 156 miliona, „Fatlip“ 99 miliona, a prate ih „Still Waiting“, „With Me“ i „Pieces“.

Beskompromisni bend, koji je sarađivao sa Igijem Popom u pesmi „Little Know It All“!, čuven po tri gitare u postavi i moćnim živim nastupima, za skoro 25 godina postojanja snimio je sedam albuma, prodatih u preko 15 miliona primeraka širom sveta, od kojih je poslednji „Order In Decline“ (2019), možda najteži, najagresivniji, najdinamičniji i najsiroviji u njihovoj karijeri.

„Mislim da smo i dalje previše zaljubljeni u ovo što radimo da bismo usporili“, kaže Vibli, uz koga u “Sum 41” sviraju gitaristi Dejv Braunsaund (Dave Brownsound) i Tom Taker (Thacker), basista Kon Mekaslin (Cone McCaslin) i bubnjar Frenk Zumo (Frank Zummo).

Sum 41/Foto: Profimedia.rs

Na “Arsenal Festu” nastupiće 26. juna “Dubioza kolektiv”, Kiril Džajkovski i “Still Corners”, a ostala imena stranih i domaćih izvođača biće uskoro saopštena.

Deseti “Arsenal Fest” trajaće do 27. juna, četiri, umesto prvobitno planirane tri, večeri. Ulaznica za sve četiri večeri “Arsenala” trenutno košta samo 2.500 dinara preko prodajnih mesta i mreže www.tickets.rs, a pojedinačna karta za prvo veče 24. jun u prodaji je po ceni od 1.500 dinara.

Od 6. marta komplet ulaznica za četiri večeri biće 3.500 dinara. Od tada karta za 24. jun koštaće 2.000 dinara, za 25. jun 1.500 dinara, za 26. jun 1.200 dinara, a za završno veče 27. jun 1.500 dinara.