Dejvid Bouvi
Dejvid Bouvi Foto:EPA/MAURIZIO GAMBARINI

Rukopisi Dajvida Bouvija sa stihovima dve njegove čuvene pesme mogli bi da dosegnu cenu veću od 100 hiljada evra na aukciji.

Listovi sadrže ispravke, nacrte i beleške slavnog pevača prilikom stvaranja pesama “Rock n Roll Suicide” i “Suffragette City”.

Obe pesme su deo albuma “The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars” iz 1972. godine. Aukcijska kuća prethodno je prodala stranicu Bouvijevih rukom pisanih stihova za njegov hit “Starman” za više od 190 hiljada evra, piše „Deadline“.

Prodaja uključuje i knjigu pesama koju je prethodno posedovao Noel Galager iz Oasisa, a koja sadrži stihove pesama “She’s Electric”, “Going Nowhere”, “Step Out Tonight”, “Rockin’ Chair” i “Champagne Supernova”.

Stranica koja sadrži rukom pisane tekstove frontmena The Doorsa, Džima Morisona, takođe se prodaje, zajedno s gitarama, pojačalima i muzičkim zapisima raznih umetnika. List s pesmama Bouvija, čija se vrednost procenjuje na 57.000 do 115.000 evra, biće u utorak na aukciji „Omega Auctions“.

Dejvid Bouvi preminuo je 2016. u 69. godini.

Bonus video: Gitare Kleptona i Kobejna na aukciji, cena i do dva miliona dolara

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar