Dejvid Bouvi
Dejvid Bouvi Foto:Bruno Marzi / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Originalni rukom napisani tekst pesme ‘Starman‘ Dejvida Bouvija naći će se na aukciji s početnom cenom od 30.000 funti, piše "Gardijan".

Aukcijska kuća Omega Auctions rekla je da papire s tekstom pesme – koja uključuje Bouvijeve izmene i dodatke – prodaje neko ko ih je nabavio 80-ih. Stihovi su prethodno bili izloženi na izložbi ‘David Bowie Is‘ u Victoria and Albert muzeju.

Originalni rukopis pesme Starman Foto: Omega Auctions

„Dejvid Bouvi jedan je od najuticajnijih muzičkih umetnika svih vremena i neko čiji se trajan uticaj na muziku još uvek proučava‘, rekao je Den Hempson, voditelj aukcije.

„Predmeti koji najviše uzbuđuju naše kolekcionare su oni koji ih približavaju zvezdama, u ovom slučaju, rukom pisani tekst pesme koju mnogi smatraju delom istinskog genija. Prava je privilegija videti ih i prodati.“

Prvi put objavljena 1972, pesma se nalazila na Bouvijevom petom albumu ‘The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars‘. „Nisam znao koliko je sati, svetla su bila prigušena‘, Bouvi započinje pesmu, a njegovo pojavljivanje u Top of the Pops smatra se trenutkom u kojem je postao zvezda.

Tekst pesme ‘Starman‘ naći će se na aukciji 27. septembra s početnom cenom od 30.000 do 40.000 funti.

Bonus video: Zoe Kidah: „Bejbi“ je pesma za noćnu vožnju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar