Svetislav Basara Foto: Vladislav Mitić

Popularni pisac je istakao da će rukopis biti završen do kraja avgusta sledeće godine i da će biti još provokativniji nego „Kontraendorfin“

Direktorka JP Službeni glasnik Jelena Trivan potpisala je danas ugovor sa jednim od najpopularnijih srpskih pisaca Svetislavom Basarom. Tako je i najavljen njegov novi roman „Rekapitulacija“, koji će  biti nastavak Basarinog hit-romana Kontraendorfin.

Svetislav Basara. Foto: Vladislav Mitić

Jedan od najvećih izazova izdavača danas jeste da bude u prilici da objavljuje dela najboljih pisaca. Upravo zato, ovo je veliki događaj za Službeni glasnik, imajući u vidu da Basara prelazi u Glasnikovo izdavačko jato i obavezuje se da će svoj roman izdati za Glasnik. Nama je veliko zadovoljstvo što će on preći kod nas, gde će imati potpunu slobodu i podršku, budući da je njegov poslednji roman izazvao brojne kontroverze i napade. Basara je autor koji je pokretao velike teme. Morate biti hrabri kada mislite i pišete o društvenim fenomenima, a Basara to jeste. Tako da govorimo bez sumnje o jednom od najvećih srpskih pisaca koji će svoj sledeći roman objaviti za Službeni glasnik, što je za nas velika čast i zadovoljstvo“, poručila je direktorka Službenog glasnika Jelena Trivan.

Autor knjige Svetislav Basara istakao je da je upravo direktorka Glasnika inicirala objavljivanje njegovog novog romana u izdanju Službenog glasnika i najavio je da će rukopis biti završen do kraja avgusta sledeće godine, i da će „Rekapitulacija“ biti još više provokativnija od „Kontraendorfina“.

Bonus video: Srđan Valjarević o Slaviši Lekiću

Komentari

Svi komentari (0)