Dirigent Džon Ekslrod Foto: Marko Đoković/BEOGRADSKA FILHARMONIJA

Beogradska filharmonija otvoriće novu koncertnu sezonu pod sloganom "Baš smo vas se uželeli" 24. septembra u 20 časova nastupom na Kolarcu, saopšteno je iz ove institucije.

Svakog petka od osam uveče Beogradska filharmonija će svirati na Kolarcu, a 24. septembra na svečanom otvaranju u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine orkestar će biti predvođen dirigentom Džonom Akselrodom uz nastup pijaniste Behzoda Abduraimova. 

Filharmonija je za otvaranje pripremila poseban repertoar koji počinje „Svečanom uvertirom“ Šostakoviča.

Dirigent Džon Akselrod vodiće orkestar kroz omiljena dela ruske muzičke literature, a svetski pijanistički virtuoz Behzod Abduraimov će izvesti „Drugi klavirski koncert“ Prokofjeva. Za finale koncerta predviđena je „Četvrta simfonija“ Čajkovskog.

Behzod Abdurainov Foto: Promo

Tokom nove sezone, koja će trajati do juna naredne godine, Beogradska filharmonija će održati 25 koncerata, na kojima će izvesti kapitalna dela muzičke literature. 

Prisustvo koncertima Beogradske filharmonije moguće je isključivo uz potvrdu o vakcinaciji, ili preležanoj infekciji izazvanoj koronavirusom, odnosno potvrdom o negativnom PCR testu ili uz antigenski test, dok će karte za nastupe biti u prodaji isključivo za svaki pojedinačni događaj u samoj nedelji održavanja i to na biletarnici Beogradske filharmonije, onlajn sistema ove institucije, odnosno petkom na biletarnici Kolarca.

Bonus video:

Mehta na Kolarcu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar