Shortparis Foto:Vyacheslav Prokofyev / TASS / Profimedia

Avangardni pop bend iz Sankt Peterburga, Shortparis, nastupiće 16. februara od 20 časova u Domu omladine Beograda, najavili su organizatori koncerta.

Shortparis kreiraju svoju jedinstvenu muzičku estetiku kroz istraživanje i kombinovanje dark elektronike, dens ritmova, post-panka, eksperimentalne nojz muzike, pa čak i akustičnih šansona. Nakon što su već osvojili titulu „najboljeg živog nastupa u Rusiji“, članovi benda nastavljaju na grade inostranu karijeru gde su prepoznatljivi po teatralnim i zapanjujućim nastupima koji su bliski praksi preformansa u savremenoj umetnosti.

Shortparis je erotski ritualni karneval, izopačena bajka koju su stvorili muzičari, a izlazi iz okvira muzike. Nikolaj Komjagin, vokalista, je takođe i filmski glumac. Kratkometražni film „Complex Subject“ u kom Nikolaj igra glavnu ulogu osvojio je nagradu na Kanskom filmskom festivalu 2019. godine.

Tokom karijere bend je izdao 3 EP-ja, 4 albuma; nastupali su kao predgrupa za The Kooks, Lebanon Hanover, Inca Babies, alt-J i Easter; učestvovali su na internacionalnim muzičkim festivalima kao što su Tallinn Music Week, Le Guess Who?, Pop Kulture Festival itd.; osvojili su mnoge nagrade kod kuće i u inostranstvu — spot za pesmu „Scary“ je osvojio treće mesto u nominiciji za najbolju režiju na Berlin Music Video Awards-u (2019).

Bend je svirao u Beogradu pre tačno godinu dana, na istom mestu.

Bonus video: Oni su najmanje, a najveće zvezde EXIT-a

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar