Foto: Promo/Galerija ARTE

Dela Milana Konjovića, Marka Čelebonovića, Petra Lubarde, Ljubice Cuce Sokić, Dade Đurića i Ljube Popovića krase aktuelnu, novogodišnju postavku galerije Arte koja će se, u izmenjenom obliku, nastaviti i posle 16. decembra, do kada je trebalo da traje, saopšteno je iz ove galerije.

Velika novogodišnja izložba postavljena je u četiri izlagačka prostora u Beogradu: na dve lokacije na Andrićevom vencu, u Kralja Milana i Svetogorskoj. 

Ova izložba tradicionalno je uvod u novogodišnju aukciju galerije, koja će biti održana u četvrtak, 16. decemba.

U aukcijskoj ponudi je posebna selekcija „Blue Chip“ radova, koja označava umetnička dela izuzetno visoke vrednosti, najznačajnijih autora s ovih prostora, među kojima su Milan Konjović, Marko Čelebonović, Peđa Milosavljević, Petar Lubarda, Ljubica Cuca Sokić, Ivan Tabaković Igor Vasiljev, Dado Đurić, Ljuba Popović, Bora Iljovski…

Usled aktuelne epidemiološke situacije, tradicionalna aukcija „preselila“ se uglavnom u onlajn format.

Delo Petra Lubarde Foto: Promo/Galerija ARTE

Selekcija umetničkih dela publikovana je u dva kataloga, s obzirom na to da je ovo 15. izložba likovne baštine međuratne, posleratne i savremene umetnosti, koji se mogu prelistati i u digitalnom obliku na sajtu Artea, ali i u samim galerijama.

Delo Ljube Popovića Foto: Promo/Galerija ARTE

Tok same novogodišnje aukcije dostupan je takođe na galerijskom sajtu, a u zavisnosti od ishoda aukcije već od narednog dana publika će moći da vidi nove radove u izložbenim prostorima Artea.

Velika novogodišnja Izložba u galeriji Arte trajaće do 10. januara naredne godine.

Bonus video:

Sava Šumanović, teška sudbina jednog genija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar