Atheist Rap Foto:by Mikica Andrejić

Četiri godine nakon spektakularnog nastupa, koji je ujedno bio i jedan od najboljih u njihovoj dugoj karijeri, bend Atheist Rap se 20. maja vraća na binu na Kalemegdanu, gde će specijalno za beogradsku publiku održati 1.000 koncert i njime proslaviti 33 godine postojanja.

Legendarna novosadska pank rok grupa će u Barutani izvesti najznačanije numere iz svih perioda, hitove sa kojima su se afirmisali i stekli širu publiku, dok će premijerno odsvirati i poslednja dva singla koja su objavili nedavno.

Atheist Rap Foto:by Mikica Andrejić

Prvi nastup benda Atheist Rap održan je 22. maja 1989. godine u Novom Sadu i taj datum se vodi kao oficijalni rođendan benda. U međuvremenu, Ateisti su objavili šest studijskih albuma, jedan zajednički album sa nemačkim bendom Defenders of the Universe, koncertni DVD, live album sa koncerta u Beču i monografiju izdatu povodom 20. rođendana benda.

Novosadski pankeri su u poslednjih petnaestak godina jedan od koncertno najaktivnijih domaćih bendova. Pored brojnih svirki širom našeg regiona, Ateisti su u prethodnoj deceniji imali tri evropske turneje, tokom kojih su nastupali i u: Engleskoj, Nemačkoj, Švajcarskoj, Austriji, Slovačkoj, Češkoj, Mađarskoj, Bugarskoj i Rumuniji.

Atheist Rap Foto:by Mikica Andrejić

Ovih dana, paralelno sa koncertnim aktivnostima, članovi Atheist Rapa snimaju nove pesme čije se izdanje očekuje uskoro.

Bonus video: Koncert u znak sećanja na Dragoljuba Ðuričića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar