Nina Janković Foto: Vesna Lalić

Hrabrost Milene Radulović i svih devojaka koje su istupile zaslužuje našu najdublju podršku, kaže za Nova.rs glumica Nina Janković, reagujući na ispovest svoje koleginice i hapšenje Miroslava Mike Aleksića zbog sumnje na krivično delo silovanje i nedozvoljene polne radnje.

– Nažalost, mi još uvek živimo u društvu koje žrtvama ovako teških krivičnih dela nije spremno da uvek da bezrezervnu podršku – kaže za naš portal Nina Janković, pozorišna, filmska i televizijska glumica, osvrćući se na ispovest svoje koleginice Milene Radulović, koja je navela da ju je Aleksić prvi put silovao još u novembru 2012, kada je imala samo 17 godina, a pedagog 61 godinu.

U međuvremenu je više devojaka prijavilo Aleksića za silovanje ili seksualno uznemiravanje, zbog čega je profesor glume, kroz čiju su školu prošle stotine i stotine dece, priveden i određeno mu je zadržavanje. Govoreći o tome zašto se tek sad saznalo za sve što se, možda i decenijama, dešavalo u toj školi glume, Nina Janković objašnjava:

– Žrtve se preispituju, osuđuju i toliko stavljaju na stub srama tako da im je lakše da ćute i same nose taj veliki bol. Zato hrabrost Milene i svih devojka koje su istupile, ili će istupiti, zaslužuje našu najdublju podršku i posvećenost njihovoj borbi – poručuje Nina Janković.

Pričajući o toj borbi, glumica napominje još jednu ključnu stvar:

– Dok njihova borba traje mi svi moramo da razmislimo kako je uopšte tako nešto bilo moguće, kako je skrivanje, zastrašivanje i zlostavljanje moglo da traje toliko dugo. Mi svi imamo obavezu da stvorimo društvo u kome svi žene, devojčice, dečaci i muškarci osećaju da imaju podršku da istupe i da osećaju da nisu sami – zaključuje Nina Janković.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar