Foto:Facebook/Aplikacija Voland

"Aplikacija Voland", multimedijalna pozorišna predstava za publiku i pametne telefone, biće izvedena 7. juna u 20 časova u Bitef teatru.

„Aplikacija Voland“ je pozorišna predstava koja se paralelno prati u fizičkom i virtuelnom prostoru, preko posebne aplikacije za pametne telefone. Publika je pozvana da instalira aplikaciju, koja joj omogućava da, tokom pozorišne predstave, učestvuje u igrama, kvizovima i anketama, čime direktno utiče na dalji tok scenske radnje.

Pored istraživanja odnosa pozorišta i novih medija odnosno: prostora proširene realnosti kao prostora za teatarsku igru, predstava se bavi istorijom pozorišta i drame i srednjovekovnim žanrom moraliteta, kao didaktičkog dramskog oblika, čiji je cilj bio da promoviše pozitivne etičke vrednosti jedne zajednice, kaže se u saopštenju.

Režija: Kokan Mladenović, izvedbeni tekst i dramaturgija: Milena Bogavac, originalna muzika: Marko Grubić, video: Goran Balaban, kostimografija: Aleksandra Pecić, koncept projekta: Marko Grubić i Kokan Mladenović.

U predstavi igraju: Jelena Ilić, Kristina Pajkić, Miloš Vojnović i Aleksandar Jovanović.

U pitanju je koprodukcija Šabačkog pozorišta i Centra za kulturu Tivat.

Bonus video: JDP Predstava „Te noći kad sam je video“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar