Radivoja Raše Bukvić sa nagradom u Rumuniji. Foto:promo

Projekat prvog dugometražnog igranog filma “Antitalenti” reditelja i scenariste Radivoja Raše Bukvića, poznatog internacionalnog glumca, i producentkinje Jovane Jovičić, dobitnik je glavne nagrade The Chainsaw Europe Award u vrednosti od 25.000 evra za postprodukcione usluge, saopštili su iz producenteske kuće "Prikaz film".

Koprodukcioni market u okviru jubilarnog 20. Međunarodnog filmskog festivala Transilvanija održan je u gradu Kluž Napoka u Rumuniji.

“Antitalenti” je, navodi se u saopštenju, drama sa elementima mjuzikla, nadahnuta istinitim događajem koji se odigrao 1993. godine u Somboru, u Saveznoj Republici Jugoslaviji. Priča je o matematičkom geniju, stidljivom četrnaestogodišnjem dečaku koji se u osvit ratova devedesetih uključuje u trgovinu oružjem kako bi kupio bas gitaru, a sve sa nadom da će se kao u muzičara školskog benda, u njega zaljubiti najlepša devojčica u školi.

Skica za film „Antitalenti“. Foto:promo

Priča reditelja i scenariste Radivoja Raše Bukvića sa koscenaristima Vukom Ršumovićem i Igorom Latinovićem nastala je u okviru mlade producentske kuće “Prikaz film”, kao koprodukcija Srbije, Hrvatske, Slovenije, Francuske i Mađarske. Projekat je do sada podržan na konkursima Filmskog centra Srbije za razvoj scenarija 2018. i razvoj projekta 2020. godine, kao i od grada Sombora.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar