Radivoje Raša Bukvić Foto: N1

Film "Antitalenti" glumca, reditelja i scenariste Radivoja Raše Bukvića i producentkinje Jovane Jovičić odabran je među 10 projekata za koprodukcionu platformu ,"Transilvania Pitch Stop'' u okviru jubilarnog 20. Međunarodnog filmskog festivala Transilvanija, a koja će biti održana od 29. do 31. jula u Rumuniji (Cluj-Napoca), saopštio je Filmski centar Srbije.

Reč je o projektu Bukvićevog prvog dugometražnog filma, koji je već bio i u kategoriji ,“Plus Minus One“ koprodukcionog marketa Sofia Meetings u okviru 25. Međunarodnog filmskog festivala u Sofiji 2021. godine.

„Antitalenti“, kako se objašnjava, je coming-of-age/ priča o odrastanju i sazrevanju. Reč je o drami sa elementima mjuzikla nadahnuta istinitim događajem koji se odigrao 1993. godine u gradu Somboru u SR Jugoslaviji. Priča je o matematičkom geniju, stidljivom četrnaestogodišnjem dečaku koji se u osvit ratova devedesetih uključuje u trgovinu oružjem kako bi kupio bas gitaru, a sve sa nadom da će se kao u muzičara školskog benda, u njega zaljubiti najlepša devojčica u školi.

Projekat debitantskog filma Radivoja Raše Bukvića „Antitalenti“, Ilustracije scenografske skice Milenka Jeremića. Foto: Promo

Priča reditelja i scenariste Radivoja Raše Bukvića sa koscenaristima Vukom Ršumovićem i Igorom Latinovićem nastaje u okviru mlade producentske kuće Prikaz Film, kao koprodukcija Srbije, Hrvatske, Slovenije, Francuske i Mađarske. Projekat su do ovog trenutka podržali grad Sombora, kao i Filmski centar Srbije.

Bukvić je poznat po ulogama u filmovima „011 Beograd“, „Mali svet“, „Besa“, „Povratak“, „Tihi kutak Hristov“, a gledaćemo ga i u ostvarenjima „Ključ“ i „Trag divljači“. Igrao je i u serijama „Stižu dolari“, „Cvat lipe na Balkanu“, „Moj rođak sa sela“, „Prvaci sveta“, „Vojna akademija“, „Besa“, „Slučaj porodice Bošković“, „Aleksandar od Jugoslavije“ … Glumio je i u brojnim inostranim, mahom francuskim i američkim, filmovima i serijama: „La Californie“, „96 sati“, „Largo Vinč“, „Koko Šanel“ i „Igor Stravinski“, „La Femme Invisible“…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar