Marija Kalas, Pablo Larrain i Anđelina Džoli Foto:John Baker / Topfoto / Profimedia/EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Biografski film o operskog divi Mariji Kalas trebalo bi da počne da se snima u oktobru u Budimpešti, u režiji Pabla Larajna, a naslovnu ulogu tumačiće, kako je ranije najavljeno - holivudska zvezda Anđelina Džoli.

Nakon biografskih filmova o princezi Dajani i Džeki Kenedi, čileanski reditelj Pablo Larajn snima film o još jednoj ženi slavne biografije. Pod nazivom „Marija“ film se fokusira na „burnu, lepu, i tragičnu“ priču o životu najveće svetske operske pevačice, tokom njenih poslednjih dana sedamdesetih godina prošlog veka.

– Dobiti šansu da kombinujem moje dve najdublje i najintimnije strasti – film i operu jeste ostvarenje dugo sanjanog sna. A raditi ovo s Anđelinom, izuzetno hrabrom i radoznalom umetnicom je fascinantno. Istinski poklon – kazao je ranije Larajn.

Scenario za film o Mariji Kalas je napisao Stiven Najt, inače pisac scenarija za film „Spenser“, i tvorac „Peaky Blindersa“. Jedini problem koji može da stane na put ovom filmu je aktuelni štrajk scenarista i glumaca, koji, kako pišu strani mediji, ako potraje Lorejn će morati da odustane od SAG-AFTRA da bi počeo snimanje.

Anđelina Džoli je ranije rekla da će dati sve od sebe da „bude dorasla izazovu“:

– Veoma ozbiljno prihvatam odgovornost da ispričam priču o Marijinom životu u filmu. Pablo Larajn je reditelj kojem se divim – izjavila je Džoli.

Marija Kalas, jedan od najvećih soprana u istoriji opere, rođena je 1923. godine u Njujorku u porodici grčkih emigranata. Kada su joj se roditelji razišli, seli se sa majkom i sestrom u Atinu. Uprkos preprekama, s kojima se susretala, uspeva da se nametne na operskoj sceni svoje zemlje i to već nakon debija 1942. godine u Grčkoj nacionalnoj operi kao Pučinijeva „Toska“. Od tada se samo nižu uloge širom Evrope i sveta, a slava i pažnja kojom su obasipali Mariju Kalas bila je do tad bez premca.

Kao jedna od najvećih zvezda toga doba sve što se ticalo Kalasove punilo je stupce tadašnje svetske štampe. Mediji su se naslađivali njenim rivalitetom s italijanskom operskom zvezdom Renatom Tibaldi, a naročito privatnim životom Marije Kalas, prevashodno turbulentnom vezom s grčkim biznismenom Aristotelom Onazisom. Ali, i njenom depresijom, kao i zdravstvenim problemima, naročito s vidom.

Marija Kalas preminula je 1977. kada je imala samo 53. godine. Probudila se tog 16. septembra, doručkovala u krevetu i onesvestila se. Srčani udar bio je tako jak da kada je stigao doktor, mogao je samo da konstatuje smrt.

Bonus video: Bjelogrlić o filmu „Čuvari formule“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar